Tuo tarpu šalies pietiniuose ir rytiniuose regionuose rinkėjai balsavo už Opozicijos bloką, sudarytą iš buvusio prorusiško prezidento, kuris buvo nuverstas 2014 metų pradžioje, partijos likučių.

Vyriausioji rinkimų komisija pranešė iki pirmadienio ryto suskaičiavusi tik 30 proc. rinkėjų balsų, o tai rodo, kad, kad ji susiduria su nemenku iššūkiu skaičiuodama daugiau nei 10 tūkst. 700 vietos tarybų narių ir merų rinkimų rezultatus.

Sekmadienį rinkimai įvyko visoje šalyje, išskyrus prorusiškų separatistų kontroliuojamus rytinius Donecko ir Luhansko regionus. Rytiniuose rajonuose, kuriuos atsikovojo vyriausybinės pajėgos, buvę separatistai kėlė savo kandidatūras kaip Opozicijos bloko atstovai.

P.Poroshenkos ir kitos koalicinės partijos po vietos rinkimų tikėjosi sustiprinti savo pozicijas, bet pasirodė, kad tai nėra lengvas uždavinys.

„Jėgų pasidalinimas rodo, kad šalis yra susiskaldžiusi“, – pareiškė politikos apžvalgininkas Volodymyras Fesenka.

Šie rinkimai yra ir tam tikras oligarchų galios testas, lig šiol jie buvo įpratę daryti įtaką rinkimams savo regionuose.

Mariupolyje, didžiausiame Azovo jūros uoste ir plieno pramonės centre, balsavimas sekmadienį žlugo dėl įtampos, kurią sukėlė turtingiausio Ukrainoje žmogaus Rinato Achmetovo įtaka, kai jo pramoniniai holdingai yra šio miesto ekonomikos pagrindas.

Vietinė rinkimų komisija atsisakė priimti balsalapius, kuriuos išspausdino Opozicijos bloką remiančio R.Achmetovo bendrovė.

Politiniai konfliktai privertė atidėti rinkimus dar dviejuose rytiniuose miestuose – Krasnoarmijske ir Svatove. Nauja rinkimų data dar nenurodyta.