Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlütas Cavusoglu prieš tai pareiškė, kad abiejų šalių atstovų kovo 10 dieną laukiama Antalijoje. Pokalbiai turėtų vykti kartu su M. Cavusoglu trišaliu formatu.

D. Kuleba sakė, kad jei S. Lavrovas nori rimto pokalbio, bus kalbama diplomatiškai. „Jei jis pradės kartoti absurdišką propagandą, kuri pastaruoju metu skleidžiama, išgirs iš manęs griežtų žodžių, kurių nusipelnė“, - sakė Ukrainos diplomatijos vadovas.

Susitikimas, Rusijos užsienio reikalų ministerijos duomenimis, vyks diplomatijos forumo Antalijoje kuluaruose. Reguliariai rengiamame forume diskusijų susirenka politikai, diplomatai ir įvairių sričių ekspertai. Turkija kelis kartus siūlėsi būti tarpininke Ukrainos konflikte.

Pasak D. Kulebos, Ukraina neuždaro durų ir tiesioginiams pokalbiams tarp prezidentų Volodymyro Zelenskio ir Vladimiro Putino. „Mūsų prezidentas nieko nebijo, įskaitant tiesioginį pokalbį su V. Putinu. Jei ir V. Putinas nebijo, tegu atvyksta į susitikimą, sėda ir kalbasi“, - teigė D. Kuleba.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės