Apie tai skelbia naujienų agentūra UNIAN.

Tokią nuomonę pulkininkas leitenantas išsakė hromadske.tv – šaltinis pageidavo išlikti anonimu. Anot Ukrainos specialiųjų pajėgų pareigūnu, šiuo atveju kalbama apie išdavystes generalinio pajėgų štabo lygmenyje.

„Einame į žvalgybą – mus išduoda, patenkame į pasalą. Kas tuo pasirūpina...? Mes nežinome. Todėl ir darome tiek klaidų, patiriame tiek nesėkmių. Noriu su jumis būti atviras: mus parduoda už kapeikas! Skiria mums užduotį – mes ją vykdome, tačiau prarandame žmonių. Kodėl tokiais atvejais mūsų ten jau laukia? Nepardavinėkite mūsų, kai einame į žvalgybą. Neįduokite mūsų, kai einame ginti tai, kas mūsų, į miškus. Neįduokite mūsų!“, - emocingai prašo žvalgybos pareigūnas.

V. Putinas ir P. Porošenka tarėsi dėl paliaubų galimybės Ukrainos rytuose

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Ukrainos vadovas Petro Porošenka antradienį tarėsi dėl paliaubų galimybės Ukrainoje – tuo metu, kai separatistų sukilimo krečiamame šalies rytiniame regione žuvo du Rusijos televizijos reporterių komandos nariai.

P. Porošenka patikino V.Putiną, kad dėl tų žurnalistų žūties bus pradėtas tyrimas, taip pat žadėjo imtis visų būtinų priemonių apsaugoti reporteriams, nušviečiantiems tą konfliktą, sakoma Kremliaus pranešime, paskelbtame po derybų.

„Buvo aptartas galimų paliaubų karinės operacijos teritorijoje Ukrainos pietryčiuose klausimas“, – nurodė Kremlius.

Maskva anksčiau tūžmingai reagavo į televizijos darbuotojų žūtį, kaltindama Kijevą vykdant „teroro“ kampaniją ir reikalaudama atlikti tyrimą.

Įtampa abiejų šalių santykiuose aiškiai atsiskleidė antradienį, kai nugriaudėjo galingas sprogimas svarbiame vamzdyne, kuriuo dujos iš Sibiro pumpuojamos į Europą. Per tą incidentą pakilo įspūdingas ugnies kamuolys ir 30 metrų aukščio liepsnos.

Panašu, kad tas sprogimas įvyko dėl sumažėjusio slėgio vamzdyno atkarpoje, einančioje per šiaurės rytų Ukrainą, bet Kijevas apkaltino Rusiją įvykdžius „diversiją“.

Tuo tarpu Rusijos žiniasklaidos grupės VGTRK žurnalistas Igoris Korneliukas buvo užkluptas Ukrainos pajėgų puolimo regione netoli sienos su Rusija ir buvo sunkiai sužeistas, kai jam į pilvą pataikė skeveldra.

„Kai buvo atvežtas, jis buvo netekęs sąmonės ir mirė pakeliui į operacinę“, – sukilėlių tvirtove tapusio Luhansko miesto pagrindinės ligoninės direktorius Fediras Solianykas sakė telefonu naujienų agentūrai AFP.

Su juo dirbęs VGTRK garso operatorius Antonas Vološinas iš pradžių buvo laikytas dingusiu, tačiau vėliau buvo patvirtinta, kad jis žuvo per tą pačią ataką.

A.Vološino kūną atakos vietoje rado Ukrainos sukilėliai, o palaikus atpažino jo bendradarbis – operatorius, kuris filmavo tą ataką, bet nenukentėjo, nurodė Rusijos televizija.

Rusijos Tyrimų komitetas nurodė, kad pradėjo tyrimą dėl šių mirčių.

„Reikalaujame, kad Ukrainos pareigūnai atliktų objektyvų šios tragedijos tyrimą ir griežtai nubaustų kaltuosius“, – sakoma ministerijos pareiškime, kuriame Kijevo valdžia kaltinama „pradėjusi tikrą terorą prieš žurnalistus iš Rusijos“.

„Reporteriai be sienų“ pranešė, kad smurtas, paveikiantis žurnalistus Ukrainoje, pasiekė „precedento neturintį lygį“, ir paragino atlikti „nuodugnų ir nešališką tyrimą“.

Italų fotografas Andrea Rocchelli ir jo padėjėjas rusas Andrejus Mironovas gegužės pabaigoje žuvo netoli Slovjansko kaimyniniame Donecko regione.