„Tapau politiku neseniai, tačiau esu politikos technologas – žmogus, darantis įtaką politiniams procesams – ir visuomenei atstovaujantis aktyvistas. Ukrainoje buvau vadinamas radikalu, mane mėgino patraukti baudžiamojon atsakomybėn“, – pasakojo A. Purginas.

Jo teigimu, tarp Krymo ir Rytų Ukrainos yra reikšmingų skirtumų. „Krymas kur kas mažiau susijęs su regionais, tai – obuolys, kuris dėl stipraus vėjo paprasčiausiai nukrito ant žemės. Doneckas ir Luhanskas glaudžiai susiję su centrine Ukrainos dalimi. Donbaso pramonės objektus ir likusią šalies dalį sieja aibė galimybių“, – įsitikinęs A. Purginas.

„Mes – rusų pasaulio dalis. Donbasas – tai ekonominis regionas, mes palaikome glaudžius ryšius su Rusija. Mūsų prekės realizuojamos Rusijoje. Gamyklos Slovjanske ir Kramotorske orientuotos į Rusiją. Norime, kad šis didelis dirbtinai padalintas ekonominis regionas būtų apjungtas“, – atsakydamas iš vieną iš „Die Presse“ jam pateiktų klausimų kalbėjo A. Purginas.

Su juo kalbėjusiam žurnalistui pastebėjus, kad nei Kramotorskas, nei Doneckas nepriklauso „Donecko liaudies respublikai“, politikas atsakė: „Su laiku šis klausimas bus išspręstas“.

Tai, kas vyksta Donbase, A. Purginas pavadino „liaudies išsivadavimo judėjimu“. Jo teigimu, Ukraina jau daugelį metų naikina rusus.

„1991 m. Ukrainoje rusų buvo 17 mln., o 2013 m. rusais vadinosi jau tik 4-5 mln. Rusų tautybės močiutės ir seneliai netikėtai suprato turintys ukrainiečių tautybės anūkus. Tai – genocidas“, – įsitikinęs jis. Dabartinę Ukrainos vykdoma politiką jis pavadino regioniniu principu vykdomu genocidu.

„Mes supratome, kad tikimybė nedidelė. Esu realios politikos šalininkas. Rusija veikia remdamasi tarptautine teise, kuri dabar jau nebeatitinka realybės. Pasaulis pasikeitė, o įstatymai liko tokie patys, todėl atsidūrėme tokioje situacijoje. Gyvename Europoje, tačiau mūsų miestai bombarduojami. Vyksta hibridinis karas, o visas pasaulis nieko nedaro – tik žiūri“, – piktinosi A. Purginas.

Reporterio teiginio dėl „Donecko liaudies respublikos“ iš Rusijos gautos sunkiosios ginkluotės A. Purginas neneigė.

„Prieš porą savaičių Ukraina mūsų vos nesunaikino. Europa užmerkė į tai akis. Ar norite, kad Rusija užmerktomis akimis lauktų, kol Ukraina mus visiškai sunaikins? (...) Rusija mums atsiuntė pagalbą, kai buvome beveik nušluoti nuo žemės paviršiaus. V. Putinas padarė tai, apie ką visada kalbėjo. Jis sakė, kad neleis žudyti tėvynainių, tačiau jis mums padėjo tik tada, kai ukrainiečiai mus buvo beveik sunaikinę. Mačiau, kaip Šachtiorske moterys su vaikais vaikščiojo ratais, nes jų namai buvo sugriauti. Ukrainiečiai šaudė į viską 50 kilometrų spinduliu ir taikėsi į gyvenamuosius rajonus“, – tęsė A. Purginas.

Pabaigoje A. Purginas papasakojo apie valdžios instituciją, kuriai jis vadovauja. „Neturime opozicijos. Kai visuomenė gyvena karo sąlygomis, opozicionieriai tampa priešais. Antroji partija parlamente – tai iš tikrųjų nėra opozicija. Mūsų įsitikinimai yra tie patys“, – patikino A. Purginas.