Popiežius Pranciškus daro viską, kas įmanoma, kad būtų pasiekta taika ir harmonija visame pasaulyje. Praėjus dviem mėnesiams po „Normandijos susitikimo“ Paryžiuje, paprašiau pagalbos išlaisvinant ukrainiečius, laikomus nelaisvėje Donbase, Kryme ir Rusijoje, įkvėptas mūsų pokalbio apie taiką Ukrainoje“, – šeštadienį tviteryje parašė V. Zelenskis.

Prezidento kanceliarija paskelbė virtinę V. Zelenskio audiencijos pas popiežių nuotraukų.

Kiek vėliau šeštadienį prezidentas susitiko su Vatikano valstybės sekretoriumi Pietro Parolinu (Pjetru Parolinu). Susitikime taip pat dalyvavo Vatikano užsienio reikalų ministras arkivyskupas Paulas Gallagheris.

Pasak prezidento kanceliarijos spaudos tarnybos, V. Zelenskis pabrėžė, jog Ukraina siekia taikos ir kreipiasi į Šventąjį Sostą bei asmeniškai popiežių Pranciškų prašydama paremti ir padėti taikiai sureguliuoti ir baigti kovas Donbase.

Be kita ko, Ukrainos vadovas pažymėjo vaisingą bendradarbiavimą per 28 metus trunkančius Ukrainos ir Vatikano diplomatinius santykius, kurių užmezgimo data simboliškai sutampa su šiandienos vizitu.

„Ukraina yra pasirengusi plėtoti glaudesnį bendradarbiavimą su Šventuoju Sostu. Mus vienija bendros vertybės ir bendra ateities vizija“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Ukrainos vadovas pridūrė, kad bažnyčių dialogas Ukrainoje gali būti pavyzdžiu kitoms šalims, ir pažymėjo svarbų Visos Ukrainos bažnyčių ir religinių organizacijų tarybos vaidmenį valstybės veikloje.