Šeštadienį Iranas pripažino, kad trečiadienį netyčia numušė ukrainiečių keleivinį lėktuvą. Per katastrofą žuvo visi 176 orlaivyje buvę žmonės.

„[Irano pareiškimas] yra svarbus tebesitęsiančio tyrimo žingsnis. Mūsų ekspertai tęsia darbą tragedijos vietoje, norėdami išsamiai ištirti priežastis ir išsiaiškinti tiesą. Ukrainos specialistai ir toliau ieško svarbių įrodymų, susijusių su tragedija“, – parašė O. Hončarukas.

Ukrainos specialistai kartu su Irano civilinės aviacijos organizacija apžiūrėjo aptiktas numušto lėktuvo „juodąsias dėžes“ ir vietą, kurioje saugomos sudužusio orlaivio nuolaužos.

„Lėktuvo fragmentai buvo išdėlioti, kad būtų galima įvertinti, kiek „Boeing 737-800“ dalių rasta“, – teigė premjeras.

Be to, iš avarijos aukų artimųjų jau paimti DNR mėginiai ir atliekamas žuvusiųjų palaikų identifikavimas, pridūrė jis.

Pasak O. Hončaruko, Ukraina padarys viską, kas įmanoma, kad išsiaiškintų visas įvykio aplinkybes ir suteiktų paramą aukų šeimoms.

Irano žiniasklaidos priemonės, remdamosi Irano ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo paskelbtu pranešimu, šeštadienio rytą pranešė, kad Irano karinės pajėgos per klaidą numušė Ukrainos bendrovei priklausiusį orlaivį.

Irano prezidentas Hassanas Rouhani incidentą pavadino „didele tragedija ir neatleistina klaida“.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo ruožtu teigė, jog Ukraina tikisi, kad Iranas prisiims visą atsakomybę ir atliks išsamų tyrimą.

Reisu PS752 iš Teherano į Kijevą skridęs MAU „Boeing 737-800“ sudužo netrukus po to, kai sausio 8 dieną pakilo iš Imamo Khomeini tarptautinio oro uosto Irano sostinėje.

Žuvo visi 176 lėktuve buvę žmonės: 11 ukrainiečių, tarp jų 9 įgulos nariai, 82 iraniečiai, 63 kanadiečiai, 10 švedų, 4 afganai, 3 vokiečiai ir 3 britai.