D. Šmyhalis pirmiausia kreipėsi į Jungtinių Tautų, Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto ir kitų tarptautinių humanitarinių organizacijų vadovus dėl Rusijos kariuomenės susprogdintos Kachovkos HE užtvankos padarinių.

Jis teigė, kad dėl šio „siaubingo“ teroristinio išpuolio buvo užtvindyta dešimtys gyvenviečių.

Pasak jo, valdžios institucijos organizavo evakuaciją iš Ukrainos kontroliuojamos Chersono regiono teritorijos, tačiau rusų okupuotame kairiajame krante žmonės palikti likimo valiai.

D. Šmyhalis pabrėžė, kad šimtai namų tiesiogine prasme dingo po vandeniu ir žmonės buvo priversti patys palikti savo namus, o tie, kurie nespėjo to padaryti, pateko į nelaimės spąstus.

„Tarptautinės humanitarinės organizacijos, Ukrainos vyriausybės vardu raginu jus, privalote veikti nedelsiant. Kreipiamės į jus, kad imtumėtės žmonių evakuacijos iš Rusijos okupuotų Chersono regiono teritorijų. Turime išgelbėti šių žmonių, kuriuos okupantai pasmerkė mirčiai, gyvybes. Turime veikti dabar!“ savo kreipimesi pabrėžė Šmyhalas.

Birželio 6-osios naktį Rusijos kariuomenė susprogdino Kachovkos HE užtvanką. Po šio įvykio Ukrainos teisėsauga pradėjo tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį „Ekologinis nusikaltimas“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją