„Taip pat inicijavome sankcijų taikymą visiems Rusijos Federacijos visuomenės veikėjams ir jų šeimų nariams, vienaip ar kitaip dalyvaujantiems priimant sprendimus dėl agresijos Ukrainoje pradžios. Agresorius turi suprasti savo veiksmų kainą. Kaip ir šalies agresorės piliečiai turi sumokėti už teroristinius savo vadovybės ir kariuomenės veiksmus“, – pabrėžė Ukrainos premjeras.

Anot jo, pagrindinės naujų sankcijų sritys turėtų būti: Europos Sąjungos ir JAV pripažinimas Rusijos terorizmo rėmėja; išduotų vizų atšaukimas Rusijos piliečiams; asmeninių sankcijų išplėtimas visiems Rusijos Federacijos pareigūnams – nuo ministrų ir Valstybės Dūmos deputatų iki regionų vadovų ir vietos deputatų; jūrų uostų uždarymas Rusijos laivams ir jūreiviams; visų Rusijos išteklių (naftos, dujų, mineralų, metalų) embargas; tęsiamas Rusijos bankų atjungimas nuo SWIFT.

Jis pabrėžė, kad į tai turėtų atsižvelgti ir Rusijoje veikiantys verslo atstovai: „Neįmanoma finansuoti Rusijos Federacijos biudžeto, iš kurio finansuojamos taikių ukrainiečių, mūsų moterų ir vaikų žudynės, tarptautinis terorizmas“, – sakė D. Šmyhalis.