Dabar Rusijos karių skaičius Baltarusijos teritorijoje yra daug mažesnis nei prieš kelis mėnesius. Anksčiau jų galėjo būti 10 tūkst. ar 11 tūkst., o dabar yra tik keli tūkstančiai. Nepaisant to, mes ir toliau stipriname mūsų pasienio liniją (...) kad turėtume visas galimybes reaguoti į bet kokias grėsmes ar mėginimus įsiveržti“, – per nacionalinį telemaratoną sakė Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Andrijus Demčenka, pranešė „Ukrinform“.

Pasak jo, teritorija prie sienos yra užminuota siekiant užkirsti kelią karinės technikos proveržiui.

„Padėtis pasienyje su Rusija taip pat nepasikeitė. Deja, priešai ir toliau kasdien apšaudo Ukrainos sieną. Per pastarąją parą mūsų pasienio daliniai užfiksavo daugiau nei 20 smūgių Černihivo, Sumų ir Charkivo srityse. Nuo mėnesio pradžios buvo surengta daugiau nei 500 tokių smūgių. Balandį jų buvo kiek mažiau, maždaug 450. Ukrainos teritorijai apšaudyti priešai naudoja artileriją, minosvaidžius, aviaciją. Daugiausia atakų surengta Sumų regione“, – pridūrė A. Demčenka.

Pareigūnas taip pat sakė, kad praėjusią naktį pasieniečiai užfiksavo, kad rusai panaudojo bepiločius orlaivius „Shahed“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vadovybė pranešė, kad praėjusią naktį Rusijos kariuomenė puolė Ukrainą Irano gamybos koviniais bepiločiais orlaiviais „Shahed-136/131“ iš šiaurės, Briansko srities, ir iš pietų, Krasnodaro srities. Iš viso buvo paleisti 54 kamikadzėmis vadinami dronai. Ukrainos kariuomenė sunaikino 52 bepiločius orlaivius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją