Buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Romanas Svitanas televizijai „Apostrof“ sakė, kad Rusijos armijos inžinieriai parengė Krymo „Titano“ gamyklą netoli Armiansko Krymo šiaurėje, kad būtų nugriauta, jei Ukrainos armija priartėtų prie pusiasalio.

„Gamyklėlė jau visiškai užminuota, įskaitant konteinerius su rūgštimi, chloru ir reagentais. Neseniai jie ten pradėjo montuoti sprogmenis, nes matė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali kirsti Dniepro [upę] ir pulti Armianską“, – sakė jis.

Jo perspėjimas atkartojo su Krymu besiribojančio Chersono regiono gubernatoriaus Oleksandro Prokudino komentarus, kuris praėjusį penktadienį pareiškė, kad Rusijos okupantai į gamyklą nuvežė sprogmenų.

„Dėl galimo sprogimo į atmosferą pateks tūkstančiai tonų nuodingų medžiagų ir kils mirtinas pavojus žmonėms ir aplinkai“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)