Kaip praneša „Ukrinform“, tai interviu britų leidiniui „The Independent“ pareiškė UST vadovas generolas majoras Vasylis Maliukas.

Anot jo, svarbiausia specialiųjų tarnybų darbo kryptis – Rusijos agentūros likvidavimas.

„UST demaskavo arba sulaikė 360 priešo agentų. Tarp jų – ir ​​žinomi veikėjai, tokie kaip Viktoras Medvedčukas, prokremliškas Ukrainos politikas ir asmeninis prezidento Putino draugas, ir paprasti piliečiai, renkantys informaciją apie Ukrainos pajėgų buvimo vietą“, – sakė V. Maliukas.

Jis taip pat pažymėjo, kad Kremlius jau seniai turi Ukrainoje daug agentų.

„Per kelis dešimtmečius Rusija infiltravo savo agentus į mūsų valstybines institucijas, bažnyčias ir karinį-pramoninį kompleksą“, – sakė pareigūnas.

Anot UST vadovo, vykstant precedento neturinčioms Rusijos atakoms, Ukrainos saugumo tarnyba turėjo „visiškai persitvarkyti“, kad atremtų šią grėsmę.

„Darbuotojai tiesiogine šio žodžio prasme gyvena fronto linijoje“, – sakė generolas.

UST vadovas įsitikinęs, kad, nepaisant atakų įvairiuose frontuose, tiek fiziniuose, tiek skaitmeniniuose, Ukraina nugalės. „Aš, kaip ir bet kuris ukrainietis, neturiu jokių iliuzijų dėl Putino ir jo motyvų šiame kare. Todėl mano žinutė (jam) paprasta: tu niekada mūsų nenugalėsi ir nesunaikinsi“, – pareiškė V. Maliukas.

Jis pabrėžė, kad Ukraina kovoja ne tik už savo ateitį, bet ir už viso civilizuoto pasaulio saugumą.

Anksčiau buvo pranešta, kad nuo Rusijos plataus masto invazijos pradžios UST užfiksavo daugiau kaip 4500 kibernetinių atakų prieš Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją