„Sjeverodonecko centre mūšiai tęsiasi“, - penktadienį pranešė Ukrainos generalinis štabas. Priešas apšaudo Ukrainos pozicijas mieste, Borivsko ir Ustynivkos priemiesčiuose bei Lysyčanske, kuris su Sjeverodonecku sudaro aglomeraciją.

Generalinis štabas, be to, pranešė apie oro smūgius prieš Myrna Dolynos vietovę ir nesėkmingus mėginimus šturmuoti Netiolkinę ir Bilohorivką prie Sjeverodonecko. Kyjivo duomenimis, kol kas nepavyko ir mėginimas atakomis Bachmuto regione atkirsti aglomeraciją nuo tiekimo linijų toliau į vakarus.

Rusų pajėgos tik lėtai juda ir Sloviansko kryptimi. Iš Lymano vyksta bandymai šturmuoti, mūšiai tęsiasi, teigia generalinis štabas. Atakos iš šiaurės atremtos rusams patyrus didelių nuostolių.

Kituose fronto ruožuose dėl rusų pajėgų susitelkimo į Sjeverodonecką aktyvios sausumos puolamosios operacijos nevyksta. Tačiau daug kur naudojama rusų artilerija, taip pat karinė aviacija.

Ukrainos daliniai per 24 valandas atrėmė penkias atakas ir sunaikino penkis kovinius tankus, tris artilerijos sistemas ir dvi pėstininkų kovos mašinas.

Skelbiamų duomenų nepriklausomai patikrinti galimybės nėra.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją