Kaip praneša UNIAN, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupuotės atstovas Serhijus Čerevatas tai pareiškė ketvirtadienį per nacionalinį televizijos maratoną.

Pasak jo, Aljanso nariai labiau pripratę prie stabilizavimo ir taikos palaikymo misijų, kaip tik todėl jiems sunku objektyviai įvertinti tikrąją situaciją Bachmute.

„Manau, kad jiems sunku iki galo perprasti karo logiką čia. Jie į tai žiūri grynai pragmatiškai, remdamiesi sausais skaičiavimais, kartais nesuvokdami, kad ukrainiečiai per karo metus pasidarė kur kas atsparesni, imasi nestandartinių veiksmų, priima stiprius taktinius sprendimus. Manau, kad kiti turi to mokytis. Jie jau mokosi. Manau, jog tokius teiginius reikia vertinti pagarbiai, bet suprantant, kad jie ne iki galo suvokia visą situaciją“, – pažymėjo S. Čerevatas.

Anot jo, geras pavyzdys, kaip NATO gali apsirikti prognozuodama, buvo situacija pirmosiomis karo dienomis. Tada Aljanso atstovai manė, kad Kyjivas gali kristi per kelias valandas.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas trečiadienį pareiškė, kad rusai artimiausiomis dienomis gali užimti Bachmutą.

„Negalime atmesti galimybės, kad artimiausiomis dienomis Bachmutas galiausiai gali kristi“, – Europos Sąjungos gynybos ministrų susitikimo Stokholme kuluaruose žurnalistams sakė J. Stoltenbergas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją