Anot ministro patarėjo, ukrainiečių 92-osios brigados kariai miške prie Kupjansko miesto (Charkivo sritis) sugavo mobilizuotą rusą. Vyras buvo dezertyravęs iš savo karinio dalinio ir bandė pasiekti Rusijos Federacijos teritoriją, bet pasiklydo.

Rusas, priklausantis kariniam daliniui Nr. 23626, prisistatė Aleksejaus Vladimirovičiaus Paškovo vardu. Vaizdo įraše jis ragino savo tautiečius nevažiuoti kariauti į Ukrainą.

„Vadai mus paliko, visi išvyko. Blaškėmės po daubas ir griovius, visiškai pasimetėme. Nusprendžiau kirsti sieną, bet patekau į nelaisvę. Jeigu norite gyventi, čia net nevažiuokite. Tarnauju čia trečią dieną“, – pasakoja rusų karys.

Portalas „Glavkom“ „Telegram“ paviešino dar vieną vaizdo įrašą su tuo pačiu kariu. Jame jis pasakojo, kad rugsėjo 21 d. Maskvos kariniame komisariate buvo pašauktas į kariuomenę.

Tiesa, vyras iš pradžių sakė buvęs pašauktas „į sovietinę armiją“, bet paskui pasitaisė ir toliau kalbėjo apie Rusijos Federacijos armiją.

Minėtame vaizdo įraše A. Paškovas teigė, kad į Kupjansko miestą atvyko „žudyti nacionalistų batalionų“, tačiau, jau būdamas vietoje, suprato, kad mieste nėra jokių batalionų – viso labo tik civiliai gyventojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)