Tai teigiama naktiniame štabo pranešime.

„Juodojoje jūroje yra laivų, aprūpintų jūrinėmis sparnuotinėmis raketomis „Kalibr“. Sevastopolio karinio jūrų laivyno bazėje baigtas „Admiral Makarovo“ fregatos „Kalibr“ tipo SLCM amunicijos papildymas. Tęsiamas papildomų Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų dalinių perkėlimas į Ukrainos teritoriją dalyvauti kare. Turimais duomenimis, rytinės karinės apygardos karinių dalinių ir dalinių nuolatinio dislokavimo punktuose didžioji dauguma šauktinių liko, o tai rodo papildomų dalinių formavimo galimybių išnaudojimą“, – nurodė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

Jo pranešime pažymima, kad siekdama kontroliuoti laikinai okupuotas pietų Ukrainos teritorijas, Rusijos kariuomenė bando kurti karines-civilines administracijas ir pradėjo ruoštis referendumui dėl kvazivalstybinio darinio sukūrimo Chersono srities teritorijoje, vadinamojoje Chersono liaudies respublikoje.

Be to, nurodoma, kad Baltarusijoje esančiose Pinsko ir Luninetų gyvenviečių apylinkėse buvo užfiksuoti Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų oro desantininkų daliniai, kurie greičiausiai buvo išvesti iš Ukrainos teritorijos.

„Vyksta planinis rytinės karinės apygardos dalinių pergrupavimas Poleskio kryptimi“, – ukrainiečiai mano, kad šie padaliniai persikels į kitas sritis.

Štabas mano, kad ateityje Rusijos kariuomenė planuoja blokuoti Černigovą.

„Priešas toliau blokuoja Charkovą, apšaudo miestą, vykdo artilerijos judėjimą Izumio miesto rajone, sukuria smogiamąsias grupes, įskaitant iš anksčiau išvestų karių. Mariupolyje įsibrovėliai toliau vykdo puolimo operacijas. Manome, kad bus bandoma vykdyti puolimą Kramatorsko ir Pokrovsko kryptimis, taip pat sutelkti pastangas Svetlodarsko kryptimis“, – pabrėžė štabas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pažymėjo, kad gynybos pajėgų daliniai atgavo Orlovo, Zagradovkos, Kočubeevkos gyvenviečių kontrolę, tačiau Rusijos kariuomenė, siekdama atkurti anksčiau prarastas pozicijas, bando vykdyti puolimo operacijas Aleksandrovkos kryptimi.

Be to, štabas pranešė, kad Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų vadovybė neteko kelių karinių vadų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją