„Senatorių vizitas Kijeve patvirtina, kad Ukraina turi tvirtą dvipartinę JAV paramą, Rusijai telkiant pajėgas prie mūsų valstybės sienos ir laikinai Rusijos okupuotose mūsų valstybės teritorijose“, – sakė D. Kuleba, kurį antradienį cituoja URM spaudos tarnyba.

Šalys susitikime ypatingą dėmesį skyrė bendriems Kijevo, Vašingtono ir sąjungininkų žingsniams siekiant sulaikyti Rusiją ir sustiprinti Ukrainos gynybos pajėgumus.

Amerikiečių senatoriai patvirtino nepajudinamą paramą Ukrainos žmonėms ginant šalies suverenitetą ir teritorinį vientisumą, taip pat JAV pasirengimą konkrečiais žingsniais prisidėti prie Ukrainos saugumo stiprinimo.

D. Kuleba taip pat pažymėjo svarbų JAV Kongreso vaidmenį plečiant paramą Ukrainos gynybos sektoriui. Ministras pabrėžė, kad stipri Ukraina yra geriausias Rusijos atgrasymo veiksnys.

Susitikime taip pat dalyvavo senatoriai Amy Klobuchar, Chrisas Murphy, Richardas Blumenthalis ir Rogeris Wickeris.

Rusija prie savo sienos su Ukraina sutelkė iki 100 tūkstančių karių, taip pat dislokavo tankų ir kitos sunkiosios ginkluotės. Vakarai nuogąstauja, kad tai gali tapti įžanga invazijai.

Rusija neigia, kad dislokuodama pajėgas prie Ukrainos ji rengiasi sausumos puolimui, ir kaltina NATO brovimusi prie jos sienų. Maskva pareikalavo, kad Vašingtono vadovaujamas Aljansas nebepriimtų naujų narių, ir konkrečiai paminėjo Ukrainą bei Sakartvelą. Tuo metu Vakarai gina NATO „atvirų durų politiką“ potencialių būsimų narių atžvilgiu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)