T. Izmailovas gavo kvietimą atvykti į karinį komisariatą „dokumentams patikslinti“ dar rugsėjo 18-ąją, likus trims dienoms iki mobilizacijos pradžios, kanalui „Ostorožno, novosti“ pasakojo jo sesuo.

Kariniame komisariate jam įteikė šaukimą į rugsėjo 22 d. suplanuotus mokymus, o kai jis atėjo kitą dieną, paėmė jo kario pažymėjimą ir mobilizavo.

Atsižvelgiant į T. Izmailovo darbo vietą, jis neturėjo būti pašauktas. Jo advokatas K. Jerochinas karinėms instancijoms pateikė skundų ir užklausų. Anot advokato, nuo mobilizacijos atleidžiamų asmenų sąrašai, kuriuos Rusijos centrinis bankas Generaliniam štabui nusiuntė rugsėjo 28 d., kol kas nepasiekė karinio komisariato.

K. Jerochino teigimu, kovinių veiksmų zonoje T. Izmailovas atsidūrė jau spalio 5 d. Rusijos gynybos ministerija ir karinė prokuratūra advokatui nepateikė jokių duomenų apie informacinių technologijų specialisto mirtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją