Kaip nurodo Ukrainos pasienio tarnyba, vien per pastarąsias paras į šalies teritoriją nebuvo įleista 513 Rusijos piliečių, dar dviems buvo uždrausta važiuoti į Ukrainą. Kokie tai svečiai, rodo paskutinis tarnybos pranešimas.

Pasieniečiai sulaikė ginkluotų rusų grupę, važiavusią traukiniu į Ukrainą. Kaip nurodo naujienų agentūra „Unian”, penki žmonės buvo sulaikyti geležinkelio perėjimo punkte „Charkov-pasažirskiy”

Pas juos rastos įvairios uniformos, dvi dujokaukės, du peiliai, vienas dujinis pistoletas, dvi lazdos, dvi dėžės sausų karinių davinių ir viena neperšaunama liemenė.

Taip pat kelionių vadovas po Ukrainą, karinio parengimo vadovėliai, sąrašas Rusijos konsulų Ukrainoje, Antimaidano judėjimo koordinacinių centrų adresai.

Sulaikytieji važiavo maršrutu Maskva-Kislovodas, kuris eina per Ukrainą. Pasak jų, jie važiavo į Rostovą, kur renkasi grupės kovotojų, norinčių „padėti” tautiečiams.

Pasak pasienio tarnybos, į Krymą ir toliau plūsta Rusijos pajėgos – permesta dar 100 Rusijos karių. Kariai periminėja Krymo įstaigų, ypač jėgos struktūrų, kontrolę.

Įvairiais duomenimis, Kryme gali būti sutelkta nuo 18 iki 30 tūkst. Rusijos reguliariosios kariuomenės karių.

Ragina nepasiduoti provokacijoms

Laikinasis Ukrainos užsienio reikalų ministras Andrejus Dečica šeštadienį spaudos konferencijoje paragino Ukrainos kariškius nepasiduoti provokacijoms.

„Mes raginame juo laikytis rimties ir ramybės ir nepasiduoti provokacijoms”, - sakė jis.

„Mes didžiuojamės, kad pas mus tokia kariuomenė, kad pas mus toks laivynas, kad pas mus tokie kariai, kurie turi tai, ko negalima įveikti ginklu – tai orumas, garbė ir tikėjimas pergale ir jiems už tai ploja visas pasaulis”, - pridūrė A. Dečica.

Paklaustas, kuo skiriasi konfliktai dėl Pietų Osetijos ir Abchazijos bei dėl Krymo, A. Dečica teigė, kad scenarijai nesiskiria, tik reakcija – kita.

„Pietų Osetijos ir Abchazijos atvejais dokumento priėmimas buvo padarytas tuomet, kai buvo aukos ir tankai stovėjo prie Tbilisio, o mes derybinę grupę svarstome jau dabar, kad nebūtų panašaus agresijos akto”, - teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (668)