Pirmadienį jis surengė koncertą Donecko operos teatro salėje.

Kaip rašo ru.tsn.ua, salė buvo sausakimša, o netilpę galėjo žiūrėti koncerto transliaciją prie teatro.

J. Kobzonui išėjus į sceną žiūrovai pasitiko jį džiaugsmingais šūksniais, plojimais ir švilpimu.

J. Kobzonas atliko gerai žinomus hitus ir naujas savo dainas, o daugiausiai dėmesio buvo skirta Donbasui ir antikarinei tematikai.

Koncerto pabaigoje J. Kobzonas į sceną pakvietė „Donecko liaudies respublikos“ separatistų lyderį Aleksandrą Zacharčenką. Kartu jie atliko dainą „Myliu tave, gyvenime!“.

Spalio 28 d. J. Kobzonas ketina surengti koncertą separatistų okupuotame Luhanske.

Prieš kurį laiką iš J. Kobzono atimtas Dnepropetrovsko garbės piliečio vardas.

DELFI primena, kad J. Kobzonas negailėjo kritikos Ukrainos saugumo tarnybai, nusprendusiai uždrausti kai kuriems kultūros veikėjams iš Rusijos įvažiuoti į Ukrainos teritoriją.

„Perduokite M. Lubkivskiui, tegul iš pradžių pasiekia Ukrainoje Kobzono lygmenį“, - „Rusijos naujienų tarnybos“ eteryje kalbėjo jis.

Taip pat jis priminė, kad Ukrainoje jam yra suteikti aukščiausi trečios, antros ir pirmos kategorijų apdovanojimai.

„Važiuoju į savo tėvynę, į Donbasą, kur esu gimęs, kur užkasta mano bambagyslė, kur man buvo įteikti trys visų kategorijų šachtininko šlovės ir trys šachtininko garbės ordinai. Esu Ukrainos liaudies artistas, o kažkoks šunsnukis iš Ukrainos saugumo tarnybos neturi teisės nė užsiminti, kad nevažiuočiau į savo tėvynę“, - piktinosi J. Kobzonas.

Jis pabrėžė, kad jam „nusispjauti į tai, ką jie girti sugalvojo“. Anot J. Kobzono, jam negalioja jokie draudimai ir jis vyks pas savo tėvynainius.

Šių metų liepos mėn. J. Kobzonui, Olegui Gazmanovui ir Valerijos vardu pasivadinusiai Allai Perfilovai buvo uždrausta įvažiuoti į Latvijos teritoriją.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius aiškino, kad šie artistai agresyviai palaikė Krymo prijungimą prie Rusijos ir ne kartą viešumoje su panieka kalbėjo apie Ukrainos veiksmus.

Prieš keletą dienų šį sąrašą papildė aktorius Ivanas Ochlobystinas, aktyviai palaikantis „Donecko liaudies respublikos“ ir „Luhansko liaudies respublikos“ atstovus.