Apie tai sulaikytasis pasakojo dienraščiui „Novaja gazeta“. Pranešimus, kad jį ir drauge sulaikytą Aleksandrą Aleksandrovą neva ketinama iškeisti į Ukrainos karius ar netgi į lakūnę Nadeždą Savčenko, J. Jerofejevas pavadino gandais.

Paklaustas apie Rusijos Federacijos konsulo Aleksejaus Grubijaus vizitą, J. Jerofejevas atsakė: „Tegu pirmiausia jis ateina. Jis tik kartą pas mus apsilankė, ir viskas. Tad negaliu sakyti, kad yra ryšys su konsulu. Aš, žinoma, jį kviečiu į asmeninį susitikimą, tačiau situacija Ukrainoje tokia, kad čia yra daug suimtų Rusijos piliečių, tarp jų – ir karių. Ir konsulinė pagalba jiems iš viso nesuteikiama. Konsulas pas juo nė sykio neapsilankė“.

„Yra labai daug tokių rusų, dėl kurių vyksta tyrimas. Ne aš vienas toks su Saša čia sėdžiu. Tiesiog tik apie mus pasakoja ir rašo. O iš tiesų tokių daug“, – pasakojo J. Jerofejevas.

Šis interviu vyko penktadienio vakarą. Tuo metu buvo rengiamasi antrajam susitikimui su konsulu A. Grubijumi, tačiau jokių oficialių pranešimų apie konsulo apsilankymo rezultatus nėra.

Visgi šeštadienio vakarą vienas agentūros „Interfax“ šaltinis pranešė, kad klausimas dėl J. Jerofejevo ir A. Aleksandrovo iškeitimo galimybių įšaldytas.

Šaltinis patikslino, jog viena iš apsikeitiumo sąlygų, kurią iškėlė Kijevas, buvo priešingos pusės pripažinimas, kad sulaikytieji rusai priklauso Rusijos tarnyboms.

A. Aleksandrovas ir J. Jerofejevas buvo paimti nelaisvėn Lugansko apskrityje esančiame Sčastje mieste gegužės 17 dieną. Ukrainos pareigūnams jie tvirtino, kad yra Rusijos kariai, tačiau Rusijos gynybos ministerija tai neigia.