Vietos tarybos vadovas Vladyslavas Manheris kaltinamas „organizavus Katerynos Handziuk nužudymą“, socialiniame tinkle „Facebook“ informavo generalinis prokuroras Jurijus Lucenka.

Jo atstovė Larysa Sarhan patvirtino, jog V. Manheris kaltinamas „sąmoningu ir neteisėtu kito asmens gyvybės atėmimu... pasižyminčiu išskirtiniu žiaurumu ir atliktu ankstesniu sutarimu su asmenų grupe“.

„Atliekami tyrimo veiksmai, kratos“, – parašė ji per „Facebook“.

V. Manheris anksčiau priklausė politiniam judėjimui „Batkivščyna“ („Tėvynė“). Praėjusią savaitę jis buvo pašalintas iš šios partijos, vadovaujamos buvusios premjerės Julijos Tymošenko – pagrindinės prezidento Petro Porošenkos varžovės, metusios jam iššūkį kovo 31 dieną vyksiančiuose rinkimuose.

Chersono mero padėjėja dirbusi K. Handziuk atvirai kaltindavo teisėsaugos institucijas korupcija.

Liepos 31 dieną nežinomas užpuolikas išpylė ant jos maždaug litrą rūgšties. Aktyvistė kelis mėnesius gulėjo ligoninėje, kur jau buvo atlikta daugiau kaip 10 operacijų, bet lapkritį mirė.

Jos mirtis išprovokavo kritikos vyriausybei bangą, o dėmesio centre atsidūrė dešimtys neseniai įvykusių išpuolių prieš kitus prieš korupciją kovojančius aktyvistus Ukrainoje.

Rugpjūtį šioje byloje buvo sulaikyti penki įtariamieji, iš kurių trims skirtas namų areštas.

Lapkritį buvo suimtas buvęs vieno valdančiosios partijos deputato patarėjas Ihoris Pavlovskis, kaltinamas prisidėjus prie šios atakos.

Tiek Europos Sąjunga, tiek JAV vadina atakas prieš aktyvistus nepriimtinomis ir ragina pareigūnus patraukti kaltininkus atsakomybėn.