Teroristai šaudė į ukrainiečių desantininkus iš granatsvaidžių ir šaunamųjų ginklų, skelbia Ukrainos gynybos ministerija.

Visa tai įvyko antradienį, gegužės 13-ąją. Maždaug 13 val. vietos laiku Slovjansko rajono Oktiabrsko gyvenvietės, esančios už 20 km nuo Kramatorsko, pakraštyje klastingai iš pasalų buvo apšaudyta vieno Ukrainos karinio dalinio kolona.

Daugiau kaip 30 užpuolikų buvo atvykę iš anksto ir slėpėsi krūmuose palei upę. Pirmasis teroristų šūvis iš granatsvaidžio pataikė į antrojo šarvuoto transporterio, privažiavusio prie tilto, variklį. Nugriaudėjo sprogimas. Kitas šarvuotas transporteris užsiliepsnojusią transporto priemonę mėgino nustumti toliau nuo gyvenvietės. Kariai stojo į kovą. Nuo antrosios teroristų salvės, paleistos iš sunkiųjų ginklų, žuvo du ukrainiečių kariai, o dar trys buvo sužeisti. Iš viso per užsitęsusį susirėmimą žuvo 6 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai. Netrukus patikslinta, kad aukų skaičius išaugo iki 7. Aštuoni kariai patyrė įvairaus laipsnio sužalojimus. Vienas buvo sužeistas sunkiai, rašo unian.net. Visi žuvusieji ir sužeistieji buvo evakuoti.

Dar prieš gynybos ministerijai pranešant apie tai, informacija pasirodė Karinių ir politinių tyrimų centro vadovo Dmitrijaus Tymčuko socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyroje, informuoja news.liga.net.

„Apie 13 val. 20 km nuo Kramatorsko, netoli Dmitrovkos gyvenvietės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 95-ojo automobilių brigados padalinys <...> pateko į kovotojų surengtą pasalą. Pirminiais duomenimis, teroristai susprogdino granatsvaidžiu sunkvežimį, vežusi karinę įrangą, po to užvirė kova“, – pabrėžė D. Tymčukas.

Iš Kramatorsko į pagalbą teroristams autobusu atvyko 30–40 kovotojų. Sraigtasparniais atvyko ir pastiprinimas desantininkams. „Po susirėmimo yra žuvusių ir sužeistų kovotojų. Apie netektis tarp teroristų nėra informacijos“, – pabrėžė D. Tymčukas.

Teroristai į nelaisvę paėmė svarbų Ukrainos kariškį

Ukrainos rytų teritorinio komandavimo valdybos viršininkas pulkininkas Jurijus Lebedis pateko į Donecke veikiančių prorusiškų separatistų nelaisvę. Apie tai praneša leidinys „Novosti Donbas". Krymo okupacijos metu jis vadovavo vidaus reikalų ministerijos specialiosios paskirties pulkui. Primenama, kad po Krymo aneksijos Ukrainos karininkas atsisakė priimti Rusijos pilietybę ir pereiti į Rusijos kariuomenės pusę.

Ukrainoje tęsiama kovinė operacija prieš separatistus

Kiek anksčiau antradienį Ukrainos prezidentas ir Aukščiausiosios Rados pirmininkas Oleksandras Turčynovas pranešė tęsiantis „antiteroristinę“ operaciją Donecke bei Luhanske.

Kalbėdamas Ukrainos parlamente, O. Turčynovas taip pat užsiminė, kad Donecko ir Luhansko referendumų organizatoriams gali būti pateikti kriminaliniai kaltinimai.

Anot prezidento, Kijevo ir Briuselio pareigūnai antradienį pasirašys „svarbius susitarimus“, kurie atvers kelią svariai 1,6 mlrd. eurų Bendrijos finansinei paramai.

„Diplomatai taip pat aptarė vizų režimo supaprastinimo galimybę tarp Ukrainos ir ES“, - parlamentarams sakė O. Turčynovas.