Socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose matyti, kad rusai paliko savo pozicijose krūvas šiukšlių ir šaudmenų.

Apie Rusijos karinių pajėgų 72-osios mechanizuotosios brigados bėgimą iš Bachmuto ir rusų „500 kūnų“ pirmasis prakalbo privačios karinės grupuotės „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas gegužės 9 d. Vėliau šią informaciją patvirtino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 3-ioji šturmo brigada.

Ukrainos gynėjų duomenimis, per dvi paras taktinei grupei „Azov“ priklausanti šturmo brigada likvidavo 64 okupantus, 87 yra „pusiaukelėje prie mirties“, dar penki rusai paimti į nelaisvę. Sunaikinti ir keli kovinės įrangos sandėliai, minosvaidžiai bei kelios pėstininkų kovos mašinos.

Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hana Maliar teigia, kad dabar okupantai rusai pateikia melagingą informaciją apie ginklų stygių, mėgindami pateisinti savo nuostolius ir pralaimėjimus Bachmute, kai Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms per savaitę pavyko pasistūmėti 2 kilometrus Bachmuto kryptimi ir neprarasti nė vienos pozicijos.

„Pranešimų analizė rodo, kad priešui šis miestas turi itin svarbią reikšmę. Beveik sakralinę. Kaip priešas informuoja apie mūšius Bachmute? Giria save, pasakoja apie tariamus laimėjimus ir sugalvoja siužetus apie mūsų karinę vadovybę“, – konstatavo pareigūnė.

Bet, pasak H. Maliar, tikroji padėtis tokia, kad priešui pastarąją savaitę nepavyko įgyvendinti savo planų, jis patyrė didelių gyvosios jėgos nuostolių, mūsų gynėjai pasistūmėjo Bachmuto kryptimi 2 kilometrus ir neprarado nė vienos pozicijos.

Karo studijų instituto (ISW) duomenimis, Ukrainos ginkluotosios pajėgos tęsia kontrpuolimo veiksmus Bachmuto rajone, dėl to sumažėjo mūšių intensyvumas pačiame mieste.

Pasirodė pranešimas, kad prie Bachmuto Rusijos kariuomenei gresia apsuptis

Rusijos valstybinės televizijos žurnalistas ketvirtadienį pareiškė, kad po sėkmingų Ukrainos atakų, surengtų prieš „Vagner“ pajėgų, kovojančių dėl Bachmuto miesto, šoninius flangus, Rusijos kariuomenei gresia visiška apsuptis.

Jevgenijus Podubnas „Telegram“ kanale parašė, kad Ukrainos pajėgoms pavyko prasiveržti pro Rusijos linijas ties Soledaru, vos už kelių kilometrų į šiaurės rytus nuo Bachmuto.

„Vagner“ vadovas J. Prigožinas anksčiau taip pat kelis kartus perspėjo, kad dėl neapsaugotų flangų gresia apsuptis.

J. Podubno teigimu, „padėtis sudėtinga“. Rusijos pajėgoms pavyko užimti Soledarą tik sausio pabaigoje, po kelias savaites trukusių sunkių kovų.

Pranešimų apie Ukrainos pajėgų pažangą kol kas neįmanoma nepriklausomai patikrinti. Ukrainos karinė vadovybė nepateikė jokios išsamios informacijos, praneša tik apie intensyvias kovas prie Bachmuto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)