Kaip savo „Facebook“ puslapyje pranešė grupės „Informacinis pasipriešinimas“ vadovas Dmitrijus Tymčukas, priešininko puolimai buvo sėkmingai atremti, nuostolių patyrę separatistai atsitraukė.

Taip pat buvo užfiksuota daugiau kaip 40 apšaudymų iš teroristų ir Rusijos karinių pajėgų dalinių pusės. Buvo šaudoma minosvaidžiais, reaktyvine artilerija, tankais, prieštankinėmis raketomis ir šautuvais.

„Konkrečiai, antiteroristinės operacijos pajėgos keturis kartus atakuotos Sčastios ir Nikitišno rajone. Po tris kartus buvo paleista ugnis į Smelą, Černuchynę, Ostraja mogilą, Novomichailivką“, – rašo D. Tymčukas.

Taip pat atakuoti Ukrainos daliniai šalia Novoorlivkos, Nevelsko, Trodivsko, Peskovo, Marjinkos, Avdijivkos, Redkodubo, Trohizbenkos.

„Nuo 4 val. 30 min. ryto priešininkas apšaudo antiteroristinės operacijos pajėgų pozicijas prie Debalcevo“, – pridūrė D. Tymčukas.

Žuvo šveicaras pagalbos darbuotojas

Šveicarijos Raudonojo Kryžiaus darbuotojas žuvo ketvirtadienį Ukrainos prorusiškų separatistų tvirtovėje Donecke, kai šio miesto centras buvo pirmąkart bombarduotas nuo rugsėjo 5 dieną paskelbtų paliaubų pradžios, turėjusios užbaigti didžiausią per kelis dešimtmečius krizę Europoje.

Kai kuriuose šio svarbaus rytinio kasybos pramonės centro, prieš konfliktą turėjusio beveik milijoną gyventojų, daugiausiai rusakalbių, bet dabar pusiau ištuštėjusio, rajonuose kilo gaisrai po to, kai sunkiosios raketos smogė 14 aukštų prekybos centrui prieš 18 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai matė, kaip sprogus kitam sviediniui išdužo Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto (TRKK) būstinės Donecke langai, o šalia pastato matėsi veidu žemyn gulinčio vyro lavonas.

Vienas Donecko greitosios pagalbos darbuotojas sakė AFP, kad žuvusysis buvo šios pasaulinės humanitarinės organizacijos, kurios būstinė įsikūrusi Ženevoje, darbuotojas. Sukilėlių tinklalapiuose taip pat buvo paskelbtos žuvusio šveicaro paso nuotraukos.

TRKK nurodė, kad tos atakos auka tapo 38 metų Laurent'as DuPasquier, Donecko biuro administratorius, kuris Ukrainoje dirbo šešias savaites.

Kol kas neaišku, kas įvykdė šią ataką, tačiau kruvinas incidentas yra pavojinga jau šeštą mėnesį vykstančio konflikto eskalacija. Per krizę Ukrainoje žuvo jau per 3,2 tūkst. žmonių, o Vakarų šalių santykiai su Rusija pašlijo labiausiai nuo Šaltojo karo pabaigos.

Ketvirtadienį dūmai kilo virš šiaurinės Donecko dalies, kai stiprėjantys sukilėliai, palaikomi, anot NATO, šimtų Rusijos elitinių pajėgų karių, taip pat mėgino surengti lemiamą šturmą nuniokotame Donecko oro uoste, kuris yra jų puolimo taikinys nuo gegužės.

„Oro uoste liepsnoje didžiulis gaisras – tikriausiai dėl degalų“, – sakė vienas Donecko separatistų būstinės atstovas, kai ištuštėjusiose gatvėse periodiškai pasigirsdavo automatinių ginklų papliūpos.

Sukilėlių atstovas pridūrė, kad kovotojai trumpam buvo įžengę į dalį pagrindinio terminalo kadaise buvusiame judriausiame Ukrainos rytų regiono oro susisiekimo centre, tačiau gavę atkirtį atsitraukė.

Jau beveik 70 Ukrainos vyriausybės pajėgų ir civilių asmenų, taip pat nežinomas skaičius separatistų kovotojų žuvo nuo rugsėjo 5-osios, kai Maskva ir Kijevas pasirašė 12 punktų paliaubų sutartį.