„Šiandien Ukrainos piliečiai tesudaro 40-45 proc. teroristų. Likusieji – samdyti atvykėliai iš Rusijos (tarp jų ir kitų šalių piliečiai, kovoms parengti Rusijos teritorijoje) bei Rusijos kariuomenės kariai“, - teigia D. Tymčukas.

Remiantis „Informacinio pasipriešinimo“ turimais duomenimis, iš Donecko liaudies respublikos ir Luhansko liaudies respublikos separatistų būrių Ukrainos piliečiai traukiasi, o jų vietas užima rusai.

Antiteroristinės operacijos zonoje ir toliau aktyviai veikia Rusijos specialiosios paskirties būrių diversantai, kurie pradėjo dirbti kaip atskiri vienetai. Anksčiau diversantai įsimaišydavo į vietos separatistų grupes.

„Šiandien galime kalbėti apie septynias tokias diversijų ir žvalgybos specialistų grupes“, - sako D. Tymčukas.

Šią savaitę pastebimas diversantų grupių aktyvumo sumažėjimas išvaduotose Ukrainos teritorijose.

„Situaciją aiškiname trimis veiksniais: katastrofiškas išteklių aktyviems kariniams veiksmams antiteroristinės operacijos zonoje (tokios aplinkybės trukdo ir diversantams) mažėjimas, vietos gyventojų priešiškumas ir pakankamai efektyvūs Ukrainos saugumo tarnybos ir šalies vidaus reikalų ministerijos veiksmai išlaisvintuose rajonuose“, - mano D. Tymčukas.