„Kai kuriuose sektoriuose vykdome puolamuosius veiksmus“, – sakė gynybos ministro pavaduotoja Hana Maliar, pridurdama, kad „Bachmuto sektorius tebėra karo veiksmų centras. Mes ten žygiuojame gana plačiu frontu. Turime tam tikrų laimėjimų“.

Tuo tarpu, pasak „RBC-Ukraina“, rusų okupantai ginasi ir nori išlaikyti savo pozicijas. Pietuose priešas taip pat yra gynybinėje padėtyje, ten tęsiasi vietinės reikšmės mūšiai.

H. Maliar taip pat pažymėjo, kad okupantai aktyviai skelbia informaciją apie kontrpuolimą, nes jiems reikia nukreipti dėmesį nuo savo pralaimėjimo prie Bachmuto.

O „Ukrinform“ perduoda JAV Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininko generolo Marko Milley žodžius, kad Ukrainos gynėjai yra labai gerai pasirengę kontrpuolimo operacijai prieš Rusijos karius. Jis tai sakė interviu CNN.

M. Milley sakė, kad kol kas per anksti kalbėti apie tai, koks bus kontrpuolimo rezultatas, tačiau mano, kad ukrainiečiai yra labai gerai pasirengę, nes JAV ir kiti sąjungininkai tiek Europoje, tiek visame pasaulyje jau suteikė Ukrainai reikiamus mokymus, ginklus, patarimus ir žvalgybinę informaciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją