Horlivkoje separatistai priverstinai mobilizuoja paauglius ir pensininkus.

Penktadienį Kijeve apie tai pranešė Ukrainos Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos spaudos centro atstovas Andrejus Lysenka, skelbia unian.net.

„Horlivkoje samdyti Rusijos teroristai vykdo priverstinę visuotinę mobilizaciją. Ginkluoti kovotojai mobilizuoja visus gyventojus vyrus, pradedant nuo 14 metų paauglių – tokį elgesį jie motyvuoja tuo, kad Rusijos Federacijoje pasai išduodami būtent nuo tokios amžiaus“, - teigė jis.

A.Lysenkos teigimu, separatistai mobilizuoja netgi 65 metų pensininkus.

Donecke separatistai užmaskavo „Grad“ ir periodiškai apšaudo gyvenamuosius kvartalus

Gyvenamuosiuose Donecko rajonuose separatistų kovotojai užmaskavo tankus ir sistemas „Grad“, iš kurių periodiškai apšaudo miestą.

Šiandien Kijeve apie tai pranešė Ukrainos Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos spaudos centro atstovas Andrejus Lysenka, skelbia unian.net.

„Traukdamiesi teroristai miestų masyvuose toliau įrenginėja ugnies pozicijas, keldami pavojų taikiems gyventojams“, - pažymėjo jis.

„Gavome operatyvinės informacijos, kad Donecko karinės mokyklos teritorijoje stovi trys salvinės ugnies sistemų „Grad“ vienetai. Periodiškai jos išvažiuoja į miestą ir apšaudo gyvenamuosius Donecko masyvus“, - pridūrė A. Lysenka.

Jis taip pat nurodė, kad „miesto Kirovo rajone ir gyvenamajame Solncevo rajone kovotojai užmaskavo tris tankus T-72 ir tris sistemas „Grad“.

Be to, jo teigimu, Gorlovkoje ant daugiaaukščių namų stogų pastatyti zenitiniai įrengimai.

Rusija kaltina Ukrainą pasikėsinimu į pareigūnus per ataką pasienyje

Rusijos valdžia apkaltino Ukrainą bandymu nužudyti tyrėjus, kurie tikrino pranešimus apie šaudymą pasienyje, kai į juos penktadienį Rostovo srityje, netoli sienos su Rytų Ukraina, buvo nukreipta artilerijos sviedinių kruša, skelbia „Reuters“.

Rusijos saugumo pareigūnas informavo kiek anksčiau, kad apie 40 ukrainiečių ginkluotųjų pajėgų paleistų artilerijos sviedinių nusileido Rostovo srityje, netoli sienos su Rytų Ukraina, kur Kijevas vykdo operaciją prieš prorusiškus separatistus.

Pranešimų apie nukentėjusiuosius nepateikiama.

„Tie, kurie šaudė iš Ukrainos, įvykdė tyčinę ataką, kurios tikslas - nužudyti Rusijos teisėsaugos pareigūnus, - sakoma Rusijos tyrimų komiteto pranešime. - Tai buvo tik prastas Ukrainos kariuomenės pasiruošimas ir laiku įvykdyta teisėsaugos pareigūnų evakuacija prisidengiant transportiniais šarvuočiais, kurie užkirto kelią šauliams įvykdyti savo tikslą“.

Kijevo valdžios, jos rėmėjų Vakarų ir Rusijos apsikeitimas kaltinimais dėl šaudymo į kitapus esančius taikinius tik apsunkina giliausią krizę tarp Rusijos ir Vakarų nuo šaltojo karo pabaigos.

Rusijos užsienio reikalų ministerija sukritikavo Vašingtoną po to, kai šis pareiškė, kad Rusijos artilerija apšaudo Ukrainos karines pozicijas.