Naujausi kaltinimai pareikšti nerandant išeities iš aklavietės, kada diplomatinėmis pastangomis bandoma užbaigti šešis mėnesius trunkantį konfliktą Ukrainos rytuose, kur, Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, žuvo daugiau nei 4 tūkst. 300 žmonių.

Tuo tarpu kariuomenė Kijeve pranešė, jog per pastarąsias 24 valandas žuvo kariškis ir dar penki buvo sužeisti.

Rusija ir toliau teroristinėms Donecko ir Luhansko liaudies respublikų organizacijoms tiekia sunkiąją ginkluotę“, – teigė Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Jevhenas Perebijnis.

Atstovas sakė žurnalistams, kad penkiose kolonose užfiksuotos 85 transporto priemonės, kurios pirmadienį kirto Izvarino pasienio punktą iš Rusijos pusės.

„Iš jų – šeši šarvuotieji transporteriai. Likusios transporto priemonės – sunkvežimiai ir autobusai, kuriuose gabenami kovotojai ir amunicija“, – pažymėjo atstovas.

Nepaisydama Kijevo lyderių ir Vakarų vyriausybių tvirtinimų, Rusija neigia teikianti paramą separatistams, kurie siekia atskirti Ukrainos rytinę dalį ir galiausiai ją prijungti prie Rusijos.

Paklaustas apie pranešimus, kuriuose teigiama, kad Rusijos humanitarinės pagalbos konvojai be leidimo kerta sieną į Ukrainą, teigė: „Didelė krovinių dalis (...) yra degalai, amunicija ir kita karinė pagalba“.

J. Perebijnis artilerijos ugnį iš Rusijos teritorijos pavadino „tiesiogine agresija“ prieš Ukrainos teritorinį vientisumą ir paragino Maskvą išvesti savo karius ir karinę techniką iš šalies teritorijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1787)