„Atsižvelgiant į tęsiamą Rusijos agresiją Ukrainos atžvilgiu ir Rusijos okupaciją Ukrainos teritorijose, nėra jokio pagrindo kelti diplomatinių santykių statuso paskiriant Ukrainos pasiuntinį“, – pažymėjo ministerijos atstovas, atsakydamas į naujienų agentūros „Interfax“ klausimą.

Anksčiau Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas interviu laikraščiui „Rossijskaja gazeta“ sakė, kad Rusija neprieštarautų rusų ir ukrainiečių pasiuntinių paskyrimui atitinkamai Ukrainoje ir Rusijoje.

„Tai ne dėl mūsų: ukrainiečiai atšaukė pasiuntinį, grasino nutraukti diplomatinius santykius. Dabar, tiesa, kažkas ten lyg ir minėjo galimybę [Ukrainos prezidentui Volodymyrui] Zelenskiui nuspręsti sugrąžinti pasiuntinius. Mes neprieštarausime“, – sakė S. Lavrovas.

2019 metų liepą tuometinis Ukrainos prezidentūros aukšto rango pareigūnas Vadymas Prystaika, kuris rugpjūtį tapo užsienio reikalų ministru, sakė, kad Kijevas kol kas neskirs ambasadoriaus Rusijoje.

Šiuo metu Ukrainos diplomatinei misijai Maskvoje ir Rusijos pasiuntinybei Ukrainoje vadovauja laikinieji reikalų patikėtiniai.