Remdamasis Rusijos „Telegram“ kanalais, tai pranešė vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka. Apie tai paskelbė ir žurnalistas Jurijus Butusovas, rėmęsis šaltiniais Rusijoje.

Jis pažymėjo, kad Sakų oro bazėje buvo dislokuota pagrindinė Juodosios jūros laivyno smogiamoji jėga - 43-iasis jūrų šturmo aviacijos pulkas. Tačiau per dviejų šaudmenų sandėlių sprogimus sunaikinus orlaivius, šis pulkas galėjo būti sutriuškintas.

Žurnalistas taip pat pažymėjo, kad I. Osipovas savo pareigas buvo išsaugojęs net po to, kai Ukrainos pajėgos sunaikino Rusijos Juodosios jūros laivyno flagmaną – kreiserį „Moskva“. Tačiau po sprogimų Sakų aerodrome Novofedorivkoje admirolas neteko savo posto.

Antonas Heraščenka rašo, kad I. Osipovą pakeis viceadmirolas Viktoras Sokolovas.


Tuo pat metu Ukrainos gynybos ministro patarėjas Oleksijus Kopytko savo „Facebook“ paskyroje parašė, kad I. Osipovą galima vadinti rekordininku: jis sugebėjo netekti pirmojo Rusijos flagmano nuo pat 1904–1905 m. Rusijos – Japonijos karo ir prarado daugiausiai Rusijos bei Sovietų Sąjungos orlaivių nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Per sprogimus karinių oro pajėgų bazėje Rusijos aneksuotame Juodosios jūros Krymo pusiasalyje, Ukrainos duomenimis, sunaikinta apie dešimt lėktuvų.


„Po sprogimo, kurį matėme, akivaizdu, kad smogta karinių oro pajėgų kontingentui“, – per televiziją sakė Ukrainos karinių oro pajėgų štabo atstovas Jurijus Ihnatas. Anot jo, ten dislokuoti „Suchoi Su-30M“ ir „ Su-24“ koviniai lėktuvai bei „Iljuschin Il-76“ transportiniai orlaiviai.

Antradienį keli sprogimai driokstelėjo netoli Rusijos karinių oro pajėgų bazės aneksuotame Krymo pusiasalyje, Sakų kariniame aerodrome Novofedorivkos apylinkėse.

Būtent iš šios bazės rusų lėktuvai kildavo bombarduoti Ukrainos Zaporižios, Mykolajivo ir Chersono sričių.

Ukrainos gynybos ministerija pakomentavo sprogimus, sakydama, kad negali nustatyti gaisro priežasties, tačiau dar kartą ironiškai priminė priešgaisrinės saugos taisykles ir draudimą rūkyti neleistinose vietose.

Rusija savo ruožtu neigia, kad per antradienį nugriaudėjusius sprogimus buvo apgadinta kokių nors orlaivių arba kad prieš bazę buvo surengta ataka. Rusijos gynybos ministerija teigė, kad sprogimai įvyko detonavus šaudmenims. Pranešama apie sužeistuosius ir vieną žuvusįjį.

Ukrainos oro pajėgos trečiadienį pranešė, kad ten buvo sunaikinti mažiausiai devyni Rusijos kariniai lėktuvai, o pats aerodromas išvestas iš rikiuotės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)