„Jeigu kažkas galvoja, kad 2023 m. bus lengvi, kad baigėsi visos rusų atsargos ir viskas bus gerai, aš taip nemanau. Dalykas tas, kad gali atsirasti rusų savininkai. Dabar matome, kad tam tikra kaimyninė šalis jau palaipsniui savinasi Rusijos Federaciją, nes joje turi savo interesų. Ir tai labai, labai pavojinga tendencija visam pasauliui, įskaitant ir mus“, - kalbėjo jis.

Į klausimą, ar turi omenyje Kiniją, Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius atsakė: „Turiu omenyje tuos procesus, kurie vyksta. Juos reikia labai įdėmiai stebėti.“

O. Danilovas pareiškė, kad Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kirilas Budanovas yra „teisus – dabar Rusija gali surengti tik pusantros ar dvi tokias galingas raketų atakas, kokias vykdė anksčiau (po 100–120 raketų)“.

„Bet mes turime omenyje, kad jie gali susirasti netikėtų „draugų“, ir Rusija gali tapti kolonija“, – įspėjo jis.

Į klausimą, ar Ukrainai kelia grėsmę Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) šalys, O. Danilovas atsakė taip: „KSSO mums kol kas nedidelis galvos skausmas. Tai ne tokia baisi situacija, su šiuo klausimu susitvarkytume. Kalbu apie gerokai rimtesnius dalykus – tai šalys, kurios turi branduolinį ginklą, kurioms Rusija gali duoti branduolinių technologijų mainais į raketas, kurių neturi.“

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius taip pat mano, kad dideliu iššūkiu Ukrainai gali tapti Rusijoje vykdoma mobilizacija.

„Jeigu jie šauks žmones pagal tą planą, kurį parengė, ir turės ginklų, kurių gali gauti iš netikėtų partnerių, tai mums bus labai didelis iššūkis“, – nurodė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją