„Šiuo metu pietuose (Chersone – red.) žmonės pasitinka mūsų karius, o šiaurėje verda kitoks darbas – statoma tvora pasienyje su Baltarusija. Griovys, pylimas, gelžbetoninė tvora su spygliuota viela – tokia užtvara statoma Voluinėje“, – pasak naujienų agentūros „Ukrinform“, sakė K. Tymošenka.

Jis pažymėjo, kad tokiu būdu jau nutiesta apie 3 km sienos, o darbai vyksta toliau.

„Tai dar ne viskas, bet detalių neatskleisime“, – sakė jis, pridurdamas, kad darbai taip pat vyksta Rivnės ir Žytomyro regionuose.

Be to, K. Tymošenka sakė, kad įtvirtinimai ir siena taip pat statoma regionuose, besiribojančiuose su Rusijos teritorija.

„Mūsų pasieniečiai stebi situaciją 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę ir turi visą reikiamą įrangą, kad galėtų pamatyti priešą toli užfrontėje. Svarbu, kad statant sieną sistemingai dirbtų regioninės valdžios institucijos ir vietos įmonės. Mes visi norime apsaugos, darome viską, kad sustabdytume net hipotetinį priešo proveržį“, – pabrėžė jis.

Kiek anksčiau „Ukrinform“ pranešė, kad Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnyba patikino, jog padėtis Ukrainos ir Baltarusijos pasienyje kontroliuojama, o Ukrainos gynėjai yra pasirengę bet kokiems galimiems įvykiams.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją