Kaip praneša „Ukrinform“, tai antradienį per spaudos konferenciją pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

„Šiandien Ukraina nusiųs Izraelio vyriausybei oficialią notą, prašydama skubiai perduoti oro gynybos sistemų ir duoti pradžią kokybiškam bendradarbiavimui, kuris leistų Ukrainai gauti reikiamų technologijų“, – sakė URM vadovas.

Anot jo, Ukraina seniai ir atkakliai ragina Izraelį bendradarbiauti oro gynybos srityje ir nemato jokių objektyvių priežasčių, kurios neleistų to daryti.

„Iranas – tai raudonoji linija Izraeliui, ir dabar, kai Iranas iš esmės tiesiogiai tapo nusikalstamos agresijos prieš Ukrainą bendrininku, visos abejonės Izraelyje, padėti Ukrainai ar nepadėti, turėtų išsisklaidyti“, – pabrėžė D. Kuleba.

Ministro įsitikinimu, jeigu Izraelio politikos esmė – nuosekliai priešintis destruktyviems Irano veiksmams, tai atėjo metas atvirai stoti į Ukrainos pusę.

„Šiandien neperdedant galima teigti, kad tokie pat dronai, kokie naikina Ukrainą, nutaikyti ir į Izraelį. Manau, kad tuo viskas pasakyta, manau, kad būtent tai turi būti starto pozicija Izraelio politikos rengimui“, – apibendrino Ukrainos URM vadovas.

Anksčiau D. Kuleba pranešė, kad siūlo Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui nutraukti diplomatinius santykius su Iranu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją