„Iš viso iš šiaurės pusės buvo paleista 11 raketų „Iskander-M“ ir „Iskander-K“, – pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas ir pridūrė, kad „oro gynyba sunaikino visus taikinius“.

Anksčiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadovybės atstovas spaudai Jurijus Ihnatas sakė, kad per plataus masto ataką dieną Rusija paleido į Ukrainos teritoriją mažiausiai 10 raketų „Iskander“.

„Priešai rengėsi atakai. Jie paleido raketas „Iskander“ iš šiaurinės krypties (...) Oro gynybos pajėgų darbas buvo sėkmingas“, – sakė jis.

Pasak J. Ihnato, pastaruoju metu priešai suaktyvėjo, ukrainiečiai turi būti pasirengę naujiems išpuoliams. „Todėl turime perkrauti paleidimo įrenginius ir rengtis kitai priešų agresijai“, – sakė oro pajėgų atstovas.

J. Ihnato teigimu, Rusija susiduria su tiksliųjų ginklų trūkumu, tačiau vis tiek juos gauna iš vadinamųjų sąjungininkių, dalį pasigamina savo pačios objektuose. S. Ihnato manymu, vienintelė išeitis esant tokiai padėčiai – didinti Vakarų sankcijų spaudimą Rusijai.

Kaip pranešė „Ukrinform“, per oro antskrydį Kyjive pasigirdo keli sprogimai, pranešta apie nukritusias šešias priešo raketų skeveldras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją