Ukrainos užsienio reikalų ministerija atkreipia dėmesį į nuolatines Rusijos Federacijos provokacijas, nukreiptas prieš ukrainiečius. Dėl šios priežasties diplomatai rekomenduoja, esant galimybei, išvykų į Rusiją atsisakyti.

Apie tai rašoma pranešime, kuris skelbiamas Ukrainos užsienio reikalų ministerijos konsulato tarnybos departamento paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

„Ukrainiečių išvyka į Rusiją – neretai bilietas į vieną pusę. Tai patvirtintas ir dokumentuotas faktas. Tad ar verta rizikuoti savo laisve ir jaudinti artimuosius?“, – teigiama žinutėje.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija taip pat primena atvejį, kai neteisėtai Maskvoje buvo sulaikytas Antiteroristinės operacijos dalyvis Olegas Nepagoda. Jis į Rusiją vyko lankyti artimųjų.

Rusijos federalinė saugumo tarnyba savo šalies teritorijoje medžioja mūsų tautiečius, tad išvykos į šalį-agresorę iš tikrųjų yra labai pavojingos“, – teigia diplomatai.

Anksčiau žiniasklaida skelbė apie Rusijoje sulaikytą O. Nepagodą. Jis gruodžio pabaigoje vyko į Saratovą aplankyti sesers. Ukrainiečio sulaikymo faktą patvirtino ir Rusijos saugumas.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija kreipėsi į Rusijos užsienio reikalų ministeriją ir pareikalavo paaiškinti minėtojo asmens sulaikymo aplinkybes. Vėliau žiniasklaida rašė, kad O. Nepagoda jau grįžo į Ukrainą. Jį atvežė į stotį, grąžino daiktus ir dokumentus, tad jis laimingai pasiekė namus.