Rusijoje, kur jis gyveno prieš atsiunčiamas į Ukrainą, jis išklausė specialius mokymus diversantų mokykloje, kuri buvo įkurta dar stalininės NKVD laikais. Jam buvo skirta konkreti užduotis, nurodyta įsilieti į vieną iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių arba Valstybinę gvardiją, pasirinkti geriau žinomą pavadinimą ir susikurti eilinio kario įvaizdį“, – teigia A. Geraščenka.

Anot Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjo, P. Paršovas oficialiai sienos su Ukraina nekirto. 2015 metų vasarį jis iš Rusijos pateko į Ukrainą pėsčiomis per patikros postą prie sienos su Baltarusija.

„Sveikas, stiprus jaunas žmogus, Ukrainos pilietis sėkmingai įvykdė Rusijos specialiųjų tarnybų jam paskirtą užduotį ir metus tarnavo viename Ukrainos Valstybinės gvardijos dalinyje.

Kariniuose veiksmuose jam dalyvauti neteko. 2016 metų rugpjūtį iš pareigų pasitraukė“, – rašo A. Geraščenka.

Prieš tai A. Geraščenka politiko žudiką įvardijo „kaip Rusijos specialiųjų tarnybų agentą“, kuris, anot jo, buvo infiltruotas į Ukrainos jėgos struktūras.

Buvęs Rusijos Komunistų partijos deputatas šalies Valstybės Dūmoje D. Voronenkovas buvo nužudytas Kijevo centre kovo 23 dieną. Įtariamasis žudikas vėliau mirė intensyviosios terapijos skyriuje, jis buvo sužeistas per susišaudymą su politiko apsaugos darbuotoju.

Anksčiau apie tai, kad D. Voronenkovą nužudė 28 metų P. Paršovas, pranešė „Life“ ir „Obozrevatel“ šaltiniai. Pastaroji žiniasklaidos priemonė paviešino jo nuotrauką, kuri pirmiausia buvo publikuota Vidaus reikalų ministerijos svetainėje internete. Ukrainos policija skelbė, kad įtariamasis žudikas buvo Ukrainos pilietis.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka nužudymą įvardijo „Rusijos įvykdytą valstybinio terorizmo aktą“.

Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas tokius žodžius pavadino absurdiškais ir pareiškė, kad šis nužudymas kalba apie tai, kad Ukraina taip ir nesugebėjo užtikrinti D. Voronenkovo saugumo.

D. Voronenkovo žudikas turėjo ryšių su Ukrainos nacionaline gvardija

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) patvirtino informaciją, kad buvusio Rusijos parlamentaro Deniso Voronenkovo žudikas buvo susijęs su Ukrainos nacionaline gvardija.

„Žinome, kas buvo žudikas. Apie tai šiandien bus padarytas pareiškimas, taip pat ir tų, kas vykdo tyrimą ... Jį nužudęs žmogus tikrai buvo susijęs su Nacionaline gvardija. Tai – tiesa“, – penktadienį žurnalistams sakė SBU vadovo patarėjas Jurijus Tanditas.

„Tai bandymas pademonstruoti mums jėgą .... Bet patikėkite: šis nusikaltimas bus atskleistas, mes įvardysime ne tik tuos, kas įvykdė nusikaltimą, bet ir tuos, kas užsakė“, – pabrėžė jis.

Anksčiau Ukrainos „Liaudies fronto“ parlamentaras, vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka paskelbė, kad D. Voronenkovą ketvirtadienį Kijevo centre nušovė Ukrainos pilietis Pavelas Paršovas, specialiai apmokytas diversantų mokykloje Rusijoje.

A. Heraščenka nurodė, kad 1988 metais gimęs P. Paršovas iš Sevastopolio buvo Rusijos specialiųjų tarnybų agentas, kad jis Rusijoje, kur buvo prieš permetimą į Ukrainą, išėjo specialaus mokymo kursą diversantų mokykloje, o paskui metus ištarnavo Ukrainos nacionalinėje gvardijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)