„Kremliaus propagandininkai noriai skatina pavojingų mitų ir prasimanymų apie Ukrainoje vykstančius procesus kūrimą. Jie taip pat mielai naudojasi darbo vaisiais tų užsienio žurnalistų, kurie remiasi nepatikrintais šaltiniais, gandais iš interneto, nelogiškomis prielaidomis, su prorusiškomis jėgomis susijusių ekspertų nuomonėmis. Taip rengiamos tikros informacinės Putino režimo operacijos, kuriomis siekiama suteršti Ukrainos valstybės įvaizdį, pirmiausia – partnerių akyse. Naujausias tokios informacinės „daugelio ėjimų kombinacijos“, kuria siekiama akivaizdaus tikslo, pavyzdys pasirodė Suomijos žiniasklaidoje“, – pažymėjo žinybos atstovai.

Pasak jų, omenyje turimas Suomijos centrinės kriminalinės policijos komisaro Christerio Ahlgreno interviu portalui „Yle“. Jame teigiama, jog Suomijos pareigūnai turi duomenų, kad esą Ukrainos kariškiams skirti ginklai galėjo patekti į Suomiją ir atsidurti organizuotų nusikaltėlių rankose. Anot Ch. Ahlgreno, buvo pavienių atvejų, kai Ukrainai skirtų šaulių ginklų rasta Švedijoje, Danijoje, Nyderlanduose.

Ukrainos VRM jau susisiekė su kolegomis Suomijoje, kad išsiaiškintų, ar šioje publikacijoje pateikti duomenys atitinka tikrovę. Suomijos pareigūnai neigia turį faktų, kad šalies teritorijoje rasta „ukrainietiškos kilmės“ ginklų.

Ukrainos VRM žiniomis, portalas „Yle“ jau rengia atitinkamą paneigimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją