Vienas vyras Charkove sugalvojo parduoti Lenino skulptūros nosį. Dėvėdamas kaukę ir pasivadinęs Oleksėjumi, vyras teigė esąs pasiruošęs parduoti nosį tiems, kurie pasiūlys nemenką pagalbą Rytų Ukrainoje su separatistais kovojantiems savanoriams.

„Jei atsiras žmogus, pasiruošęs bataliono kariams suteikti uniformas ar šiltus drabužius, aš jam atiduosiu Lenino skulptūros nosį“, – tikino nacionalistas.

Oleksėjui bandant parduoti nosį, kitas prekeivis siūlo Lenino ausis. Socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, Aleksandras Makarenka surengė aukcioną ir bando surinkti lėšas, kurias taip pat skirs Ukrainos karinėms pajėgoms.

„Už surinktus pinigus nupirksime Charkovo pirmajam batalionui naktinio matymo kameras. Siūlykite kainą. Viena Lenino ausis sveria 35 kg. Su ja galėsite girdėti netgi tai, kas vyksta Donbase“, – savo paskyroje rašė A. Makarenka.

Kai rugsėjo 28-ąją buvo nuversta Lenino skulptūra, žmonės džiūgavo, tačiau policijos pareigūnai tai vertino kaip vandalizmo aktą. Kitą dieną Charkovo miesto meras Genadijus Kernesas per spaudos konferenciją minios veiksmus vadino nelegaliais ir žadėjo Lenino skulptūrą atrestauruoti.

„Mes ją atrestauruosime ir vėl pastatysime į tą pačią vietą. Jei jos atkurti nepavyks, iš duženų padarysime naują“, – tikino G. Kernesas.

Jis taip pat teigė, įsakęs policijai surasti tuos žmones, kurie „barbariškai sunaikino“ miesto nuosavybę.

Į panašius išpuolius miesto meras žiūri itin atsargiai, kadangi rugpjūčio 28 dieną išėjęs pabėgioti jis buvo pašautas į nugarą ir šiuo metu naudojasi neįgaliųjų vežimėliu.