Artemivske sulaikytas vienas iš separatistų vadeivų

Artemivske Ukrainos Vidaus reikalų ministerijos pajėgos sulaikė viena iš prorusiškų separatistų vadeivų – Semioną Chodakovskį.

Apie tai per Kijeve įvykusią trumpą spaudos konferenciją, remdamasis Ukrainos vidaus reikalų ministro Zoriano Škiriako patarėjo pateikta informacija, pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos informacinio centro vadovas Adrejus Lysenka, rašo UNIAN.

„Jis (Chodakovskis) dalyvavo miesto tarybos užėmime. Sulaikymo metu buvo sužeistas. Šiuo metu teroristas duoda parodymus. Jau išsiaiškinta, kad jis – vienas iš „Donecko liaudies respublikos“ teroristinės grupuotės lyderių ir turi daug patirties atliekant karinę tarnybą užsienio legione“, - pranešė A. Lysenka.

Daugumai pateikti įtarimai

Apie bendrą statistiką per Kijeve įvykusią trumpą spaudos konferenciją pranešė Ukrainos Vidaus reikalų ministro patarėjas Zorianas Škiriakas.

„Atlikus operatyvius paieškos veiksmus nustatyta daugiau nei 1800 asmenų, susijusių su trimis pagrindinėmis teroristinėmis grupuotėmis Luhansko srityje, kurioms vadovauja Aleksejus Mozgovojus, Valerijus Bolotovas ir Nikolajus Kozicinas, tapatybė“, - informavo Z. Škiriakas.

Ant Z. Škiriako, identifikuota daugiau nei 700 separatistų iš V. Bolotovo vadovaujamos grupuotės, daugiau nei 500 - iš N. Kozicino vadovaujamos grupuotės ir daugiau nei 400 separatistų iš A. Mozgovojaus grupuotės, rašo UNIAN.

Taip pat Z. Škiriakas pranešė, kad nuo šių metų balandžio mėn. Luhansko srityje užregistruota daugiau nei 800 separatistų įvykdytų nusikaltimų, iš jų daugiau nei 320 įvykdė V. Bolotovo grupuotės nariai, 315 – N. Kozicino vadovaujami separatistai ir 80 – A. Mozgovojaus grupuotei priklausantys.

Z. Škiriakas informavo, kad bendras identifikuotų „Donecko liaudies respublikos“ separatistų Rytų Ukrainoje skaičius viršija 1,5 tūkst. asmenų. Jie priklauso trims pagrindinėms grupuotėms: „Oplot“ bataliono vado ir „Donecko liaudies respublikos“ „ministro pirmininko“ Aleksandro Zacharčenkos („Zacharo“) vadovaujamai grupuotei, Horlivkos teritorijoje veiklą vykdžiusio Igorio Bezlerio („Bes“) vadovaujamai grupuotei ir Mariupolio teritorijoje veiklą vykdžiusio A. Borisovo („Čečen“) grupuotei.

Anot Z. Škiriako, nustatyta 700 A. Zacharčenkos vadovaujamos grupuotės separatistų tapatybė, daugiau nei 600 I. Bezlerio vadovaujamos grupuotės narių tapatybė ir daugiau nei 200 Borisovo vadovaujamos grupuotės atstovų tapatybė.

Z. Škiriakas informavo, kad dėl daugelio šių asmenų vykdomas tyrimas, daugumai jų pateikti įtarimai. Taip pat dauguma šių asmenų yra ieškomi arba suimti.