„LRU iš Prancūzijos atvyko į Ukrainą! Ukrainos kariuomenė tapo dar galingesnė“, – antradienį tviteryje parašė gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

Po HIMARS, M270 ir MARS II, iš Prancūzijos atkeliavusi LRU yra jau ketvirtoji pažangių raketų paleidimo sistemų (MLRS) rūšis, tiekiama Ukrainai siekiant padėti jai atremti Rusijos invaziją.

Šios sistemos veikimo nuotolis – apie 70 kilometrų.

Pastaraisiais mėnesiais Ukraina naudoja Vakarų patiektas sistemas, kad smogtų giliau Rusijos kontroliuojamoje teritorijoje esančioms vadavietėms ir amunicijos sandėliams.

Kyjivas prašo daugiau tolimojo nuotolio ginklų, kad galėtų išlaikyti nuoseklią pažangą mūšio lauke, ir oro gynybos sistemų, kad išvengtų Rusijos smūgių.

Prieš dvi savaites Prancūzijos ginkluotųjų pajėgų ministras Sebastienas Lecornu interviu leidiniui „Le Journal du Dimanche“ pranešė apie dviejų prancūziškų LRU sistemų pristatymą Ukrainai.

Jis sakė, kad Paryžius, kuris taip pat perduos dvi „Crotale“ oro gynybos sistemų baterijas, „nagrinėja Ukrainos prašymą atsiųsti radarų, kurie yra labai svarbūs siekiant aptikti atskriejančias raketas“.

Prancūzija taip pat planuoja priimti 2 tūkst. iš 15 tūkst. karių, kuriuos pažadėjo apmokyti Europos Sąjunga.