„Pirmoji iš keleto saugumo pagalbos paketo Ukrainai, neseniai patvirtinto prezidento [Joe] Bideno, siuntų šiąnakt atvyko į Kijevą“, – sakoma „Twitter“ pranešime prie kurio buvo pridėta iš transporto lėktuvo iškraunamų ginkluotės konteinerių nuotrauka.

Ambasada nurodė, kad šią siuntą sudaro apie 90 tonų mirtinos ginkluotės, įskaitant šaudmenis.

„Ši pagalba, taip pat saugumo pagalba, kurios vertė – daugiau kaip 2,7 mlrd. JAV dolerių (2,38 mlrd. eurų), suteikta Ukrainai nuo 2014 metų, demonstruoja Jungtinių Valstijų tvirtą įsipareigojimą stiprinti Ukrainos gynybą augant Rusijos agresijai“, – sakoma pranešime.

Rusijai sutelkus prie Ukrainos sienos daugiau kaip 100 tūkst. karių ir karinės technikos, Vakarai vis labiau nerimauja, kad Europoje gali kilti didelis konfliktas.

Maskva tvirtina invazijos neplanuojanti, bet tuo pačiu metu kaip deeskalavimo sąlygas pateikė virtinę reikalavimų, įskaitant reikalavimą niekada nepriimti Ukrainos į NATO. Tuo metu Vakarai gina NATO „atvirų durų politiką“ potencialių būsimų narių atžvilgiu.

Nuo 2014 metų, kai Rusija atplėšė nuo Ukrainos ir aneksavo Krymą, Ukraina dviejuose rytiniuose regionuose kovoja su Maskvos remiamais prorusiškais separatistais. Per konfliktą jau žuvo daugiau kaip 13 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)