Oficialiame ambasados automobilyje taip pat buvo aptikta dešimtys tūkstančių JAV dolerių. Automobilis buvo patikrintas pasienyje, kai iš Ukrainos įvažiavo į Lenkiją, informavo Ukrainos valstybinis tyrimų biuras (DBR).

Ukrainos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad buvo pradėtas vidaus tyrimas, ir pasmerkė ambasados atašė ir vairuotojo galimai įvykdytus nusikaltimus.

„Niekada nedangstysiu niekšų, kurie mano galį naudotis savo diplomato statusu... neteisėtam asmeniniam praturtėjimui“, – parašė užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba socialiniame tinkle „Facebook“.

Pasak DBR, diplomatai buvo sulaikyti, kai mėgino nelegaliai įvežti auksą ir cigaretes į Lenkiją per Jahodyno pasienio kontrolės punktą.

Pareigūnai kartu su aukso ir cigarečių kontrabanda konfiskavo maždaug 140 tūkst. JAV dolerių ir 67 tūkst. eurų, aptiktų ambasados automobilyje.

Jei bus pripažinti kaltais, diplomatams gali būti skirta bauda iki 5 tūkst. eurų.

Ukraina yra viena skurdžiausių Europos valstybių, kuriai sunkiai sekasi pažaboti giliai įsišaknijusią korupciją.

Nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ Korupcijos suvokimo indekso (KSI) tyrime, kurio rezultatai buvo paskelbti sausį, Ukraina užėmė 117 vietą tarp 180 šalių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)