Vyriausiasis jėgainės inžinierius Jurijus Černičiukas trečiadienį pareiškė, kad sutiko eiti šias pareigas, nes tai „mano nuomone, vienintelis teisingas sprendimas“. Maskvos paskirta Rusijos branduolinės energetikos operatorė „Rosenergoatom“ patvirtino jo paskyrimą.

Ketvirtadienį Ukrainos branduolinės energetikos agentūra „Energoatom“ oficialiai atleido J. Černičiuką už „kolaboravimą ir išdavikišką veiklą“.

„Energoatom“ vadovas Petro Kotinas sakė, kad J. Černičukas „išdavė Ukrainą“ ir „perėjo į priešo pusę“.

„Užuot dėjęs visas pastangas kuo greičiau išlaisvinti jėgainę, jis nusprendė padėti rusų okupantams įteisinti nusikalstamą jos užgrobimą ir dabar ragina kitus darbuotojus daryti tą patį“, – „Telegram“ kanale sakė P. Kotinas. „Rusų okupantai vis labiau spaudžia proukrainietiškus gamyklos darbuotojus, baugina ir šantažuoja. Tačiau yra tik viena padori išeitis – laikytis! – sakė jis. – Pereidami į Rusijos struktūras tampate tiesioginiais agresorės padėjėjais, taigi ir savo tautiečių priešais.“

Rusija užgrobė Zaporižios elektrinę pietų Ukrainoje netrukus, kai vasarį įsiveržė į šalį. Jėgainė daugelį mėnesių apšaudoma, Ukraina tuo kaltina Rusiją. Jungtinių Tautų atominės energetikos agentūra lapkritį pasmerkė smūgius į elektrinės teritoriją ir ragino „nutraukti šią beprotybę“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją