Separatistai paryčiais apšaudė ukrainiečių karines pozicijas prie Marjinkos kontrolės posto rytinėje Donecko srityje, sakoma sienos apsaugos tarnybos pareiškime.

Trys minosvaidžio sviediniai „apgadino įtvirtinimus“, tačiau niekas nenukentėjo, priduriama pareiškime.

Kijevo teigimu, separatistai reguliariai atakuoja ukrainiečių pozicijas, tačiau minosvaidžių atakos prieš kontrolės punktus yra retos.

Ukrainos kariuomenė nuo 2014 metų, kai Maskva aneksavo Krymą, kovoja su prorusiškais separatistais dviejuose su Rusija besiribojančiuose regionuose.

Kijevas ir jį remiantys Vakarai kaltina Rusiją siunčiant karius bei ginklus per sieną separatistams paremti, tačiau Maskva šiuos kaltinimus atmeta.

Vakarai šį mėnesį skambina pavojaus varpais dėl pranešimų apie rusų pajėgų aktyvumą netoli Ukrainos. JAV neseniai pareiškė esančios „tikrai susirūpinusios“ dėl naujo karių telkimo pasienyje.

Maskva savo ruožtu atmeta vis dažniau pasigirstančius Vakarų pareiškimų, kad Rusija galbūt ruošiasi įsiveržti į Ukrainą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)