Apie tai jis kalbėjo „Current Time“ eteryje.

„Vuhledaras – tai itin svarbi gyvenvietė, nes jis išsidėstęs aukštai. Jis iš tikrųjų yra labai aukštai, matomas iš visų mūsų pozicijų. Jeigu rusai jį užimtų, Ukrainos armijai kiltų esminių problemų. Mums tektų pertvarkyti absoliučiai visą gynybos liniją. Rusai iš Vuhledaro faktiškai kontroliuotų visus mūsų logistikos kelius, mums tektų atsitraukti vos ne iki Kurachovo, nes Vuhledaras iš tiesų įsikūręs labai aukštai, ir jį užėmę rusai matytų viską, kas vyksta mūsų pajėgų pozicijose“, – sakė J. Nazarenka.

Tuo metu buvęs Rusijos specialiųjų tarnybų pareigūnas Igoris Girkinas-Strelkovas neigia okupantų teiginius apie tariamą sėkmę šiame taške.


„Ties Vuhledaru Rusijos Federacijai susiklostė sudėtinga situacija – pareiškimas apie prasiveržimą į miestą pasirodė besąs Rusijos propagandos melas. Okupantai buvo sustabdyti, kai artinosi prie miesto, ir dabar juos laukuose apšaudo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerija. Dabar pajėgos, bandančios šturmuoti Vuhledarą, atsidūrė labai nepalankioje padėtyje, palyginti su besiginančiais Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniais“, – kalbėjo jis.

Reziumuodamas jis pažymėjo, kad bandymas surengti frontaliąją ataką prieš ukrainiečių pozicijas tapo didelių nuostolių priežastimi ir nedavė norimo rezultato.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją