Naujausias „Novaja Gazeta“ tyrimas rodo, kad šalies prezidentą jau kovo 2-ąją apie žudikus informavo Federalinės saugumo tarnybos vadovas Aleksandras Bortnikovas, kuris nurodė, kad nužudymas buvo suorganizuotas „Sever“ bataliono čečėnų karių grupuotės, kuriai vadovavo Ruslanas Geremejevas.

Kovo 5-tą dieną buvo suimti penki įtariamieji: Zauras Dadajevas, Anzoras ir Šadidas Gubaševai, Tamerlanas Eskerhanovas ir Chamzatas Bachas. Vienas iš įtariamųjų - Chavanas Beslanas buvo nušautas sulaikymo metu.

„Novaja Gazeta“ teigia, kad nusikaltimas buvo ištirtas greitai dėl dviejų priežasčių. Pirma, tai, kad Rusijos prezidentas iškart paklausė: „kas drįso?“. Antra, Čečėnijos respublikoje veikiančių agentų.

Leidinio duomenimis, B. Nemcovo nužudymas buvo planuotas ilgą laiką, teigiama, kad planuoti šį nusikaltimą pradėta dar 2014 m. rugpjūčio mėnesį, be B. Nemcovo svarstyti ir kiti Rusijos visuomenės veikėjai: Michailas Chodorkovskis, Aleksejus Venediktovas, Ksenija Sobčiak. „Novaja Gazeta“ duomenimis, vieno žmogaus nužudymo užsakymo kaina siekė 15 mln. rublių.

DELFI primena, kad 55 metų B. Nemcovas buvo nušautas praėjusių metų vasario 27 d. vėlai vakare Maskvoje, kai jis kartu su Ukrainos piliete Ana Durickaja ėjo per Didįjį Moskvorečės tiltą, visai šalia Kremliaus.

B. Nemcovo nužudymo organizatoriumi įvardintas buvęs Čečėnijos „Sever“ bataliono karys Ruslanas Muchudinovas.

Rusijos opozicija ne kartą teigė, kad prie nusikaltimo organizavimo galėjo prisidėti ir Čečėnijos lyderis R. Kadyrovas, tačiau jis šioje byloje niekada nebuvo apklaustas.