Atlikus instituto SORA vadovaujamą tyrimą nustatyta, kad 0,32 proc. apklaustųjų pirmąją balandžio savaitę buvo diagnozuotas koronavirusas.

Pasak SORA, tai buvo pirmas toks ES atliktas tyrimas, turintis padėti geriau suprasti epidemijos mastą.

Remiantis rezultatais, veikiausiai buvo paveikti maždaug 28,5 tūkst. iš beveik 9 mln. Austrijos gyventojų, palyginti su tą balandžio savaitę paskelbtoje oficialioje statistikoje nurodomais 12,2 tūkst. užsikrėtimo atvejų, paaiškino mokslininkai.

SORA teigimu, atsižvelgiant į nukrypimus, iš viso galėjo buvo paveikti 10,2–67,4 tūkst. žmonių. Tyrimo metu iš viso buvo apklausti 1 544 žmonės.

„Buvo manoma, kad užsikrėtė daugiau žmonių, nei ištirta oficialiai... Panašu, kad tai patvirtina padarytos išvados“, – naujienų agentūrai AFP sakė SORA įkūrėjas Christophas Hofingeris.

Alpių valstybė kovo viduryje ėmėsi griežtų izoliavimo priemonių – daugumai žmonių buvo liepta likti namuose, buvo uždarytos valstybės sienos, o veikti buvo leista tik maisto parduotuvėms ir vaistinėms.

Austrijoje plokštėjant sergamumo kreivei, vyriausybė planuoja palaipsniui švelninti karantiną, ir jau paskelbė, jog kitą savaitę galės atsidaryti mažesnės ir ūkinėmis prekėmis prekiaujančios parduotuvės.

Penktadienį Austrija oficialiai pranešė apie 13,4 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų ir 319 aukų.