„Europos Vadovų Tarybos vardu norėčiau pasveikinti jūs tapus Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės ministru pirmininku“, – parašė buvęs Lenkijos lyderis.

„Laukiu susitikimo su jumis, kad aptartume – išsamiai – mūsų bendradarbiavimą“, – pridūrė jis tik truputį ilgesniame laiške nei panaši žinutė socialiniame tinkle „Twitter“.

D. Tuskas, kurio vadovaujama Taryba atstovauja 28 ES valstybių narių lyderius, neslepia savo nusivylimo dėl Britanijos sprendimo palikti Europos Sąjungą. Jis taip pat atliko svarbų vaidmenį suteikiant Jungtinei Karalystei galimybę kelis kartus atidėti „Brexit“ datą, tikėdamasis, jog Londonas pergalvos savo sprendimą.

Tačiau Konservatorių partija išrinko užkietėjusį „Brexit“ šalininką B. Johnsoną savo lyderiu ir, tuo pačiu, šalies premjeru. Naujasis vyriausybės vadovas tvirtina, kad jo šalis pasitrauks iš bloko spalio 31 dieną, nepriklausomai nuo to, ar jam pavyks pasiekti naują susitarimą su Briuseliu.

D. Tuskas metų pradžioje sukėlė pasipiktinimą Londone savo pareiškimu, kad „pragare yra speciali vieta“ tokiems veikėjams kaip B. Johnsonas, raginusiems Britanijos rinkėjus balsuoti už išstojimą iš ES, „neturint net plano apmatų, kaip tai saugiai padaryti.“