„Gavome teigiamą atsakymą į mūsų laišką dėl zenitinių raketų sistemų „Patriot“, derybos jau prasidėjo“, - naujienų agentūrai „Anadolu“ sakė M. Cavusoglu.

Be to, M. Cavusoglu dar kartą pareiškė, kad Turkija įsigijo rusiškas raketų sistemas S-400 „Triumf“, nes Vakarų sąjungininkai nepateikė alternatyvų.

„Dabar amerikiečiai sako, kad jie gali mums parduoti „Patriot“, ir mūsų delegacijos pradėjo dialogą. Tačiau mums svarbiausi išlieka trys momentai: kaina, pristatymo terminai ir bendros gamybos ar technologijų perdavimo ateityje galimybė“, - pabrėžė Turkijos užsienio reikalų ministerijos (URM) vadovas.

Turkija ir Rusija dėl S-400 „Triumf“ pirkimo pradėjo derėtis 2016 m., o sandoris patvirtintas 2017-ųjų rugsėjo 12 d. Turkija taps pirmąja NATO valstybe nare, savo šalyje naudojančia rusiškas S-400 raketų sistemas. S-400 „Triumf“ sistemos, kaip ne kartą tikino ekspertai, yra nesuderinamos su dabartinėmis NATO priešraketinėmis sistemomis.

Anksčiau Jungtinių Valstijų atstovai tikino, kad S-400 sistemų įsigijimas privers Vašingtoną skelbti Turkijai sankcijas. Be to, sakė JAV valstybės sekretoriaus patarėjas Europos ir Eurazijos reikalams Wessas Mitchellas, Jungtinės Valstijos gali nutraukti sandorį su Turkija dėl naikintuvų F-35 įsigijimo.