Stambulo vyriausiojo prokuroro Irfano Fidano teigimu, jis pareikalavo, kad Saudo Arabija atskleistų, kur yra nužudyto žurnalisto kūnas.

Neįvardyti Saudo Arabijos šaltiniai anksčiau tvirtino, kad J. Khashoggi kūnas buvo suvyniotas į kažkokį audeklą ir atiduotas bendrininkams Turkijoje.

Praėjusią savaitę pasirodė žinių, kad J. Khashoggi kūno dalys buvo rastos įmestos į šulinį Saudo Arabijos konsulo rezidencijos teritorijoje Stambule. Apie tai vietos žiniasklaidai pranešė vienas Turkijos opozicionierius Dogušas Perinčekas. Tačiau oficialiai ši informacija patvirtinta nebuvo.

„Sky News“ šaltiniai taip pat patvirtino, kad J. Khsahoggi kūno dalys buvo rastos Saudo Arabijos konsulo rezidencijos teritorijoje. Šaltinio teigimu, kūnas buvo sukapotas, o veidas buvo smarkiai subjaurotas.

Turkija trečiadienį pareiškė abejojanti, kad Saudo Arabija „iš tiesų nori bendradarbiauti“ atliekant tyrimą dėl žurnalisto Jamalo Khashoggio nužudymo.

„Saudo Arabijos pareigūnai, atrodo, yra suinteresuoti sužinoti, kokių įrodymų prieš nusikaltimo vykdytojus turi Turkijos institucijos. Nesusidarėme įspūdžio, kad jie iš tiesų nori bendradarbiauti atliekant tyrimą“, - naujienų agentūrai AFP sakė anonimiškai kalbėjęs Turkijos vyriausybės pareigūnas.

Vykdant tyrimą dėl žurnalisto nužudymo, į Turkiją atvyko Saudo Arabijos generalinis prokuroras šeichas Saudas al-Mojebas.

59 metų amžiaus Saudo Arabijos žurnalistas J. Khashoggis nužudytas spalio 2 d., kai nuvyko į savo šalies konsulatą Stambule. Praėjus beveik mėnesiui po žurnalisto nužudymo, jo kūnas vis dar nerastas.

Po ilgą laiką trukusio neigimo Rijadas galiausiai pripažino, kad J. Khashoggis atstovybėje žuvo. Iš pradžių teigta, kad tai įvyko per konsulate kilusias grumtynes, tačiau praėjusią savaitę Saudo Arabijos generalinis prokuroras oficialiai patvirtino, kad žurnalisto žmogžudystė buvo tyčinė ir sulaikyta 18 žmonių.

Remiantis pranešimais Turkijos žiniasklaidoje, siekiant nutildyti Saudo Arabijos valdžią kritikavusį žurnalistą, iš Rijado į Stambulą buvo pasiųsta grupė žmonių, kuri nužudė žurnalistą ir supjaustė jo kūną į gabalus.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas paragino Saudo Arabijos režimą atskleisti J. Khashoggio kūno buvimo vietą ir kas įsakė jį nužudyti.